Groot bevrijdingsfeest bij PoGo

29 april 2019 om 09:52

GORINCHEM PoGo houdt zondag 5 mei een groot bevrijdingsfeest in en om het gebouw aan de Grote Haarsekade 120 in Gorinchem. Het spektakel start rond 13.00 uur en vanaf dat moment is er volop livemuziek, kinderactiviteiten en een grote bijeenkomst van veteranen. De opening wordt verricht door burgemeester Reinie Melissant - Briene. Thema van de dag is: ,,Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Vrijheid verdedig je. Vrijheid koester je. Vrijheid vier je op Bevrijdingsfestival Gorinchem bij Poppodium PoGo."

De podia worden constant bevolkt door de bands Vale Gieren, Now What, Sliedrecht Legends, JJNM, Thrak, Reddsome en Art de Thriomphe. De intermezzo's worden gevuld door de zangeres Jasmijne die zichzelf op gitaar begeleidt. Heel bijzonder wordt ook de bijdrage van DJ Jan Millenaar, die legendarisch werd als vaste deejay van de Gorcumse discotheek de Carrousel van wijlen Huub van Kapel. Dat was in de zeventiger jaren, maar Millenaar is nog altijd actief. ,,Geweldig om hier een bijdrage aan te mogen leveren en ik hoop heel veel oude bekenden weer te zien", aldus Millenaar.

GROTE VERWACHTINGEN Birgitte Staal van PoGo heeft grote verwachtingen van deze dag. ,,Ook Gorinchem en omgeving heeft geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog en ook vanuit Gorinchem en omgeving zijn jongens en mannen over de hele wereld gezonden om te strijden in een oorlog. Vrijheid is niet een vanzelfsprekendheid. We hebben aan alles gedacht. Het is bedoeld voor het hele gezin en daarom zijn er ook kinderactiviteiten. Verder komen veel veteranen deze dag bezoeken. De veteranenvereniging Dorstige Types is al tijdens een vaste gast van ons. En natuurlijk is er een groot terras en er is voldoende gratis parkeergelegenheid."

LEKKERNIJEN Aan de inwendige mens is ook gedacht. Cateraar De Blauwe Hap serveert tal van Indische lekkernijen tegen betaalbare prijzen.

Het terrein gaat zondag open om 12.45 uur. De toegang is gratis.