31 juli 2019

29 juli 2019 om 15:17

Gorinchem

[Lunchconcert De Grote Kerk
[12:15 Groenmarkt 7
De Grote Kerk Gorinchem organiseert haar zevende lunchconcert. Dit keer wordt het concert verzorgt door Daniëlla Buijck (zang) en Jan Gruithuyzen (piano). Jan Gruithuyzen is een bekende musici die al vele keren in de Grote Kerk concerten heeft gegeven waar ook jonge musici aan hebben deelgenomen.


Nu laat hij het publiek kennismaken met Daniëlla Buijck. Zij is alt mezzo. Eerder zong Daniëlla de alt solo's in onder andere het Magnificat en het Gloria van Vivaldi. Tijdens dit concert staan stukken van klassieke musici als J. Haydn, R. Schumann en H. Berlioz op het programma.
Het concert begint om 12.15 uur en eindigt om 13.15 uur. Entree is gratis. Er wordt aan het eind van het lunchconcert wel gecollecteerd. De opbrengst van de collecte is bestemd voor het onderhoud van de Grote Kerk in Gorinchem.

Hoornaar

[Filmmiddag in De Zes Molens
[14:30 De Zes Molens 2
De Zes Molens organiseert een leuke filmmiddag. Deze middag wordt 'Assie 't goed beschouwd' gedraaid. Deze film gaat over het verleden uit den Bout van Gert Romijn. De kosten voor externen bedragen €3,00. Dit is inclusief koffie en thee met ook nog iets lekkers erbij.
Er kan voor €11,00 ook worden genoten van een arrangement en de maaltijd van de dag. Zo biedt de Lange Wei een bingoarrangement aan. Bij aanschaf kan na afloop van de bingomiddag een heerlijke maaltijd en een drankje in het restaurant worden genuttigd. Aanmelden kan door te bellen naar (0184) 678043

Almkerk

[Mannenavond in Hollywoud
[20:00 Hollywoud
Hollywoud verwelkomt alle mannen uit de omgeving. Deze keer met De actiefilm Fast & Furious: Hobbs & Shaw. De film geeft een nieuwe wending aan de succesvolle Fast & Furious franchise en neemt de kijker mee van Los Angeles naar Londen. Ook trekken kijkers van het verlaten Chernobyl naar het prachtige Samoa. Dwayne Johnson en Jason Statham zijn terug als Luke Hobbs en Deckard Shaw in Fast & Furious: Hobbs & Shaw.
Dit is de spectaculaire eerste stand-alone film van de wereldwijd succesvolle Fast & Furious franchise. Tijdens de mannenavond betalen bezoekers 1,50 euro voor een jupiler/cola of een portie bitterballen.
Meer informatie is verkrijgbaar op www.hollywoud.nl of door Hollywoud te bellen via (0183) 307286.

1 augustus 2019

Hardinxveld-Giessendam

[Seniorenrestaurant De Lange Wei
[12:15 Rembrandthof 85
De Lange Wei organiseert weer een seniorenrestaurant in het woonzorgcentrum in Boven-Hardinxveld. Om deel te nemen is aanmelding vereist. Aanmelden kan tot en met maandag 29 juli door een keuzemenu door te geven aan de receptie of door te bellen naar (0184) 678000. De kosten voor het seniorenrestaurant zijn €6,60 per persoon. De Lange Wei is verder elke dag open om een kopje kofie of thee te komen drinken, of om een maaltijd te komen eten.
Bij het doorgeven van het menu bestaat het voorgerecht uit heldere juliennesoep. Er is keuze uit verschillende soorten vlees (speklap, rolladeburger of kipkarbonade) en diverse groente (bietjes, bloemkool met saus). Dit kan worden aangevuld met gebakken aardappelen of aardappelpuree. Het nagerecht zal bestaan uit een heerlijke chocolademousse of yoghurt naturel.

3 augustus 2019

[Orgelconcertjes in Lutherse Schuilkerk
[16:15 Langendijk 72
De Lutherse Schuilkerk vormt in de maand augustus een podium voor diverse orgelconcerten. Op zaterdag 3 augustus bijt de Goudse stadsorganist Gerben Budding het spits af. Een week later, op 10 augustus, is de Gorcumse organist Nico Blom te beluisteren. De zaterdag erop, 17 augustus, speelt organist Gerben Mourik uit Oudewater in de Lutherse Schuilkerk. Nog een week later, op 24 augustus, sluit organist Geerten Liefting uit Woerden deze reeks met diverse orgelconcertjes af.
Alle uitvoerende musici zijn professionele organisten met een voortreffelijke staat van dienst. De muziek die gespeeld wordt, is voor iedereen prima toegankelijk. Alle orgelconcertjes beginnen om 16.15 uur, zijn gratis toegankelijk en duren maximaal drie kwartier. Ieder concert wordt ingeleid met een korte toelichting door de uitvoerende artiest. Organisten blijven na afloop van een orkest aanwezig om samen met bezoekers onder het genot van een drankje nog eventjes na te praten.

4 augustus 2019

Sleeuwijk

[Zomerzang
[9:30 Kerkeinde 31
De hervormde Gemeente Ichthus Sleeuwijk opent de deuren voor Zomerzang. In deze samenkomst zal een overdenking worden gehouden en is er veel ruimte voor samenzang. Muzikale medewerking zal worden verleend door het Ichthus ensemble. De samenkomst begint om 09.30 uur en wordt gehouden in het Oude Kerkje, Kerkeinde 31 te Sleeuwijk. Aansluitend is er gelegenheid voor onderlinge ontmoeting onder het genot van koffie, thee en of fris.

[Fit4u Muziekzondag
[15:00 Buiten de Waterpoort 3
Fit4U organiseert op 4 augustus wederom een muziekzondag. Dit feestelijke gebeuren is onderdeel van een langere reeks met zondagconcerten. Deze keer wordt de middag gevuld met optredens van muzikanten als Vincent en Nini, The Nightingales en Ferry Doornik. Het concert start om 15.00 en wordt organiseert Buiten de Waterpoort. Toegang tot deze en volgende muziekzondagen is gratis.
Later deze maand worden er nog twee muziekzondagen georganiseerd. Op 18 augustus komt Different Road langs om muziek te maken en op 25 augustus komt Move It ook bij Buiten de Waterpoort spelen. De eerste twee zondagen van september staan er ook al twee nieuwe muziekzondagen ingepland. Zo komen 1 september Nico Pauwels en Sixpack langs en op 8 september komen Hans Veen en Ned Egan.

6 augustus 2019

Hardinxveld-Giessendam

[Bingomiddag in De Lange Wei
[14:30 Rembrandthof 85
De Lange Wei opent de deuren voor een bingomiddag in restaurant de Boerse Pracht. Vanaf 14.30 kan er worden meegespeeld. De kosten voor externen bedragen € 3,00 (inclusief koffie/thee met iets lekkers).

7 augustus 2019

[Zomerzang in de toren
[20:00 Krijtstraat
Zangwerkplaats Gorinchem organiseert een zangmoment in de toren van Gorinchem. Tijdens de optreden worden er canons, circle songs (liedjes die op het moment zijn ontstaan) en stukken wereldmuziek gezongen. Ook wordt er geïmproviseerd en worden er verschillende meditatieve klankexperimenten beoefend. Het zangmoment staat onder leiding van muziekvakleerkracht en zangeres Helga Buitelaar. Deelnemers hoeven geen getrainde zangers te zijn en er zal geen bladmuziek worden gebruikt. Iedereen kan tijdens het zandmoment zonder reservering gratis meezingen.

7 augustus 2019

Hoornaar

[Bingomiddag in locatie De Zes Molens
[15:00 De Zes Molens 2
De Lange Wei organiseert een bingomiddag in het restaurant De Zes Molens in Hoornaar. Om 15.00 start het spel. De kosten voor externen bedragen € 3,00 (inclusief koffie/thee met iets lekkers). Deze activiteit biedt De Lange Wei tevens aan als arrangement. Dit arrangement kost €11,00 en bevat een heerlijke maaltijd en drankje in het restaurant. Om deel te nemen aan de bingomiddag moet vooraf worden gereserveerd bij Magriet Stasse, medewerker van het restaurant. Reserveren voor de bingomiddag kan via (0183) 678043.

8 augustus 2019

Hardinxveld-Giessendam

[Seniorenrestaurant De Lange Wei
[12:15 Rembrandthof 85
De Lange Wei organiseert weer een seniorenrestaurant in het woonzorgcentrum in Boven-Hardinxveld. Om deel te nemen is aanmelding vereist. Aanmelden kan tot en met maandag 29 juli door een keuzemenu door te geven aan de receptie of door te bellen naar (0184) 678000. De kosten voor het seniorenrestaurant zijn €6,60 per persoon. De Lange Wei is verder elke dag open om een kopje kofie of thee te komen drinken, of om een maaltijd te komen eten.
Bij het doorgeven van het menu bestaat het voorgerecht uit tomaten-groentesoep. Er is keuze uit een runderlapje, gebakken vis en macaroni bolognese. Dit wordt aangevuld met snijbonen of wortelen/doperwten, sla, aardappelen/rijst of aardappelpuree. Het nagerecht zal bestaan uit een heerlijke chocolademousse of yoghurt naturel.

Hoornaar

[Optreden Gerrit Jansen in De Zes Molens
[14:30 De Zes Molens 2
Gerrit Jansen uit Dordrecht treedt op in De Zes Molens. Onder begeleiding van zijn piano draagt Gerrit Jansen bekende Nederlandse liedjes voor. Het publiek mag meezingen. Het concert start vanaf 14.30 in het restaurant van De Zes Molens in Hoornaar. De kosten voor externen bedragen €3,00. Dit is inclusief koffie of thee met iets lekkers erbij.

14 augustus 2019

[Zomerzang in de toren
[20:00 Krijtstraat
Zangwerkplaats Gorinchem organiseert later deze maand nogmaals verschillende zangmomenten. Op woensdagavond 7, 14 en 21 augustus kan publiek een uurtje mee komen zingen in de een prachtige ruimte met sprookjesachtige akoestiek. Op 28 augustus kan er wederom worden meegezongen op een vooralsnog geheime locatie. Voor dit concert verzamelt publiek zich bij het Zevende Huis in de Knipsteeg.
De zangmomenten staan onder leiding van muziekvakleerkracht en zangeres Helga Buitelaar. Iedereen kan tijdens het zandmoment zonder reservering gratis meezingen.