19 december 2019

16 december 2019 om 09:24

Gorinchem

[Chocoladeworkshop
[11:00
Een workshop bij een echte chocolaterie. Het laat je watertanden. Hoor het verhaal waar chocolade vandaan komt, hoe het verbouwd wordt en hoe het gemaakt wordt. Vervolgens wordt met vloeibare chocolade een kunstwerk gemaakt. Uiteraard mag na het knutselen het kunstwerk worden opgegeten. Deelname kost €12,00 voor leden, €19,00 voor niet leden. Aanmelden kan door vóór 9 januari een mail te sturen aan zuid-holland@pharosnl.nl.

[Kerstfeest CBS De Tamboerijn
[19:00 Groenmarkt 7
De kinderen van CBS De Tamboerijn verzorgen een Kerstviering met als thema Wonder boven Wonder! De deuren gaan om 18.45 uur open. Na afloop is er een ontmoeting met een drankje op het schoolplein.

Gorinchem

[Hohe Messe in Grote Kerk
[20:00 Grote Kerk
De 'crème de la crème' van Bach, uitgevoerd door de virtuoze kamerkoren Cantus en Fiori Musicali en het Orion barokorkest met de allerbeste barokspecialisten. De zang wordt verzorgd door sopraan Jacqueline Meijer, alt Daniela Buijck, tenor Paul Kieviet en bas (Gorinchemer) Noël Casteleijn. De dirigent is Sietse van Wijgerden. Toegang kost €25,00 per persoon (plaatsen vrij). Reserveer kan via: www.https://muziek-tussen-de-rivieren.weebly.com/ of via winkel 'Freubelrijk '(Westwagenstraat 34, Gorinchem).

20 december 2019

Gorinchem

[Kerstkoekjes versieren
[10:00 Groenmarkt
Het MamaCafé dompelt bezoekers in de kerstsferen. Er worden kerstkoekjes versierd. Versier het met glazuur, wat sprinkels en maak er dan maar een mooi kunstwerk van. Uiteraard mogen de zelf versierde kerstkoekjes ook lekker opgepeuzeld worden. Het belooft dus letterlijk en figuurlijk een heerlijke, sfeervolle ochtend te worden. Meedoen aan de genoemde activiteiten is niet verplicht. Kinderen mogen ook gewoon lekker komen spelen.

21 december 2019

Gorinchem

[Kerstconcert Grote Kerk
[19:30 Grote Kerk
De Bazuin brengt een "verrassende programmering". Naast een aantal kerstcomposities ook dit jaar weer een paar uitstapjes zoals "Leun op mij" met het slagwerk-trio StickArts, dat is op zich al een bijzonder arrangement. 'De Zee' zal geweldig gezongen worden door Petra Berger. Nieuw is ook de finale met alle deelnemers inclusief het koor uit Poznan. Dat laatste is niet vanzelf gegaan om de contacten te leggen en de muziek af te stemmen. Om in de kerstsfeer te komen staan onder andere O Holy Night, Jingle Belles, Stille nacht, Sleighreide, Little Drummer Boys, Do Bethlehemu en Russian Christmas Music op de lessenaar. De programmering is gevarieerd en diverse arrangementen zijn samen met orkest en solisten.
Entree is €15,00 per persoon inclusief thee of koffie. Tickets zijn verkrijgbaar bij de Primera Arkelstraat, Bruna Piazza Center en via de site van Koninklijke Harmonie De Bazuin: www.debazuin-gorinchem.nl

Werkendam

[Kerstzangavond
[19:30 Sigmondstraat 47
Het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Werkendam, is open voor een traditionele kerstzangavond. Die avond zijn verschillende koren aanwezig: mannen ensemble Ethan uit Noordeloos onder leiding van Johan Adriaanse en aan het orgel Jan Rozendaal, Jeugdkoor Asaf en Jongerenkoor Cantilena uit Werkendam beide onder leiding van dirigent Peter Wildeman en organist Willem den Boer. Dominee Agteresch heeft deze avond de leiding en verzorgt de meditatie.
De collecte van deze avond is bestemd voor twee doelen. Jeugdkoor Asaf heeft al meer dan 10 jaar via Woord en Daad een adoptiekind daarvoor zal een deel van de collecte zijn, de rest is bestemd voor Bijzondere noden. Deze avond begint om 19:30 uur. De deuren van de kerk gaan om 19:00 uur open.

Vuren

[Draaiavond Harp & Luit
[19:00 De Koels
In Cultureel Centrum De Koels in Vuren zijn op zaterdagavond 21 december veel vleesprijzen te winnen tijdens de ouderwets gezellige draaiavond van muziekvereniging Harp & Luit. Het wordt een avond vol spanning en gezelligheid met veel vleesprijzen in het vooruitzicht. Met het rad worden in circa 30 rondes onder andere gourmetschotels, kippen en rollades verdraaid. Ook de kalkoenen zullen niet ontbreken. Speciaal voor de jeugd zijn er diverse speelgoedprijzen te winnen. Uiteindelijk eindigt het met de superronde waarbij je een Gourmetpakket voor vier personen kan worden gewonnen op het Rad van Avontuur, inclusief gourmetstel, borden, glazen, bestek, tafellaken, heerlijke wijn en stokbrood.

22 december

Gorinchem

[Kerstspecial met Chitlin Crew
[15:00 PoGo
De laatste editie van het Plug In Cafe aan de Grote Haarsekade in Gorinchem wordt zondag 22 december een bijzondere met de bluessensatie van dit moment: Chitlin Crew. Uit Rotterdam en omstreken. Het Plug In Cafe opent 22 december om 15.00 uur de deuren, een half uurtje later begint Chitlin Crew. De toegang is gratis, parkeren ook.

Gorinchem

[Kerstloterij
[13:30 De Aanlegsteiger
Buurtvereniging De Watertoren verzorgt een kerstloterij. Jaarlijks organiseert de Buurtvereniging een kerstloterij. Mede door deze opbrengst kunnen zij de contributie laag, en zo het lidmaatschap laagdrempelig houden. De prijzen worden gesponsord door winkeliers uit de binnenstad, winkeliers van het winkelcentrum 'Nieuw Dalem' en 'Hoog Dalem'.

23 december 2019

Gorinchem

[Assertiviteitstraining
[19:00 boogschutterstraat 1
Training Opkomen voor jezelf! Voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar uit Gorinchem die willen leren beter voor zichzelf op te komen in verschillende situaties. Doel is: Nieuw gedrag en vaardigheden aanleren en sterker worden in verschillende situaties, bijv. luisteren, contact maken, nee zeggen, grenzen stellen, reëel denken, kritiek en complimenten geven/ontvangen. Hierdoor ontwikkelt u meer zelfvertrouwen. Wat verder belangrijk is om te weten: het is een doorlopende groep, gratis, eens per twee weken een bijeenkomst op maandagavond van 19u-21u. U volgt zoveel bijeenkomsten als dat u nodig heeft. De samenstelling van de groep wisselt gedurende de training. Vindt plaats op adres Boogschutterstraat 1 te Gorinchem. Aanmelding en informatie te verkrijgen bij de trainer (Theo Belterman, 06-21568387/theo.belterman@vivenz.nl

24 december 2019

Gorinchem

[Senioren Pop-up Restaurant
[12:00 Grote Haarsekade 120
Wijkcentrum PoGo organiseert wederom het Senioren pop-up restaurant. Deze keer zal er een heerlijk 3-gangen kerstmenu worden geserveerd. Aanmelden kan via 0183-899411 of door een mailtje te sturen naar anita@wijkcentrum-pogo.nl. Voor €5,00 kunnen senioren eten.

Sleeuwijk

[Kerszangavond Ontmoetingskerk
[21:00 Ontmoetingskerk
C.G.K. Con Amore en Mannenkoor Zanglust nodigen belangstellenden uit om in de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk samen zingend de kerstnacht in te gaan. De opbrengst van de collecte die gehouden wordt, is bestemd voor Voedselbank Altena.

27 december 2019

Gorinchem

[Winterklanken
[16:00 Melkpad
Winterklanken start haar derde editie. Klassieke muziek moet zo op een laagdrempelige manier worden aangeboden. De tocht begint om 16.00 uur vanaf restaurant Metropole op het Melkpad. Kaarten kosten € 29,50, hierbij is een warm drankje bij ontvangst en een broodje onderweg inbegrepen. Aanmelden kan via winterklanken@ziggo.nl.

28 december 2019

[Opening & Oliebollen bij Les Boulistes
[13:00 Grote Schelluinsekade 22
Wethouder Ro van Doesburgopent de overdekte speelbanen bij Les Boulistes . Aansluitend vindt het oliebollentoernooi plaats. Iedereen is uitgenodigd om te komen kijken en/of deel te nemen aan het toernooi. Er zijn ook verse oliebollen.

Gorinchem

[Christmas XL Power Walk
[14:00 Ruitersport Centrum Lingebos
Monique en Marjolein van Powerwalkingclub Gorinchem belangstellenden mee voor een Christmas XL powerwalk. Deelnemers gaan de frisse buitenlucht in, genieten van de natuur en elkaars gezelschap. Tussendoor voeren de deelnemers spierversterkende oefeningen uit. Deze power walk is ook geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij mogen gratis meedoen. De kosten zijn anders 7,50 euro p.p. voor niet leden. Leden van Powerwalkingclub Gorinchem betalen via hun strippenkaart of abonnement. Aanmelden of meer informatie: powerwalkingclubgorinchem@gmail.com.

29 december 2019

[Livemuziek uit de Top2000
[15:00 wijdschildlaan 4
De Top2000 knalt straks weer door de radiospeakers. Iedereen kan zijn / haar stem uitbrengen op een favoriet nummer. Daar sluit de PKN wijkgemeente Dalem/Gorinchem-Oost bij aan met een dienst waarin de popmuziek centraal staat. De Top2000 staat vol met mooie nummers over hoop, twijfel, liefde en verdriet. Dat zijn precies de thema's waar het in de kerk ook vaak over gaat. De band 4Tune, popkoor Let's get started en de Gorcumse muzikante & performer Esmay Usmany zingen nummers uit de Top2000 rondom het thema 'Desire'. Jong, oud, gelovig en niet-gelovig.