16 december 2019 om 14:26

GORINCHEM Duurzaam twee-onder-één-kap of vrijstaand wonen op een eiland. Het kan bij De Generaal; een eiland van deelplan De Eilanden in Hoog Dalem. De 28 woningen in zes varianten hebben een groenverklaring. Hierdoor kunnen toekomstige eigenaren ook een Groenhypotheek van de Rabobank afsluiten.

Groenverklaring voor De Generaal

Hoog Dalem is de nieuwste wijk van Gorinchem, met een eigen winkelcentrum. Als Hoog Dalem straks helemaal af is, staan er zo'n 1.400 nieuwbouw huizen. Iris Koster, commercieel manager van V.O.F. Ooster-Linge 2, een samenwerkingsverband tussen Heijmans Vastgoed B.V. en AM B.V, vertelt: ,,In De Generaal woon je op een eiland van deelplan De Eilanden. De Eilanden bestaat uit kindvriendelijke buurten in hofjes gebouwd. Het heeft de sfeer van de Hollandse Waterlinie. Ruim opgezet met water eromheen, veel groen en een stoer uiterlijk. De tuinen zijn groot, soms grenzend aan het water en iedere woning heeft twee parkeerplaatsen voor de deur. In het buurtje komt alleen bestemmingsverkeer, wat zorgt voor rust, veiligheid en privacy. De huizen van De Generaal zijn allemaal duurzaam gebouwd. Ze bevatten duurzaam hout, zijn goed geïsoleerd, gasvrij en er liggen zonnepanelen op het dak. Daardoor zijn de energielasten laag."

Wonen in de gasloze en energieneutrale wijk, heeft ook in de financiering voordelen. Iris: ,,Met de Groenhypotheek van de Rabobank krijg je tijdens de eerste tien jaar korting* op de hypotheekrente. Dat is natuurlijk mooi meegenomen, zeker als je maandlasten door een laag energieverbruik sowieso al gunstiger zijn."

Op 15 januari kun je tijdens de Meet & Greet in het Informatiecentrum Hoog Dalem van 15.00 tot 17.00 uur in gesprek met een Financieel Adviseur van de Rabobank om je mogelijkheden te bespreken.

* Bekijk de voorwaarden op rabobank.nl/groenhypotheek.