In het weekend vóór de kerstdagen speelt TheaterHuis Gorinchem de voorstelling: 'De Zere Neus van Bergerac'
In het weekend vóór de kerstdagen speelt TheaterHuis Gorinchem de voorstelling: 'De Zere Neus van Bergerac' TheaterHuis Gorinchem

Sprookjesvoorstelling TheaterHuis

16 december 2019 om 13:22

Klassiek verhaal omgetoverd tot vrolijk stuk

GORINCHEM In het weekend vóór de kerstdagen speelt TheaterHuis Gorinchem de voorstelling: 'De Zere Neus van Bergerac'. Een klassiek verhaal, omgetoverd tot een vrolijk stuk, zal te zien zijn in Peeriscoop Gorinchem.

door Lucas Versteeg

Mirjam van den Bogaard regisseert de voorstelling: ,,Het is een familievoorstelling van twee uur inclusief pauze. In de voorstelling zit humor voor ouderen, maar ook voor kinderen." De Zere Neus van Bergerac is een sprookje over klunzige feeën, een dappere dichter, oenige vechtersbazen, smerige trollen en een belachelijke neus. ,,Er zitten veel dubbelrollen in, dus backstage moeten de spelers zich héél snel omkleden. Verder zullen er een aantal Franse meezing-chansons met Nederlandse teksten worden gezongen. Izak Boom heeft vooraf muziekjes gemaakt en opgenomen voor de voorstelling."

Vanaf april zijn de 15 spelers aan het oefenen voor het sprookjesstuk. De oudste speler van de groep is rond de zestig en de jongste speler is negen. ,,Zulke leeftijdsverschillen zorgen voor een hele andere dynamiek. We leren ook van elkaar en hebben het heel gezellig", aldus Elles van Rijn. Elles speelt de Opperfee: ,,Ik moet zorgen dat alles soepel en gesmeerd loopt en probeer de problemen op te lossen." Michel de Bruin speelt de rol van communicatie-fee: ,,Een ontzettend leuke rol. Ik speel een hele chaotische vrouw die veel te veel fouten maakt." Michel is dol op deze absurdistische familievoorstelling: ,,Mannen spelen vrouwenrollen, jongeren spelen ouderen, alles kan binnen dit stuk." Mirjam vult aan: ,,De degengevechten zijn echt een hoogtepunt en het moment dat de trollen het podium opkomen, vergeet je niet snel."

Kijk voor het hele artikel en de mogelijkheid om kaartjes te bestellen op StadGorinchem.nl.