Meta du Crocq
Meta du Crocq Mario du Crocq

Meta Du Crocq schrijft haar eerste boek

28 december 2020 om 09:26

GORINCHEM Meta du Crocq (1959) schreef wel tien jaar aan haar eerste boek 'Een Moment In Tijd'. Het boek kon niet in de bibliotheek aan de Groenmarkt worden gepresenteerd vanwege corona. Zelf is ze la jaren vrijwilliger in bibliotheek.


Aan de telefoon laat ze weten dat ze wel zo’n tien jaar met tussenpozen aan het boek heeft gewerkt. Ze begon met schrijven in 2003, toen haar leven door kanker tot stilstand kwam. De eerste korte verhalen publiceerde ze nog op Hyves. Ook schreef ze in die tijd een autobiografie. Een van de personen uit de korte verhalen is de hoofdpersoon geworden in ‘Een moment van tijd’. Inspiratie voor het boek deed ze op tijdens een backpack reis samen met haar dochter. ,,Toen bedacht ik me dat de hoofdpersoon Lotte ook aan het backpacken was en in aanraking kwam met drugs. Nadat deze nuchtere Hollandse vrouw in de cel terecht komt, gaat ze terug naar haar roots. Ook de liefde en haar familie spelen een rol in het boek.”


Het schrijven ervaart ze als heel intens. De laptop gaat mee naar de eetkamertafel en ze schrijft van negen uur in de ochtend tot een uur of zes in de avond. ,,Dan moet ik echt stoppen, als ik in de avond blijf schrijven, dan droom ik ‘s nachts van de hoofdpersonen. Ik heb vanuit het perspectief van de hoofdpersoon geschreven, daarmee geef je de lezer het gevoel dat het hen ook had kunnen overkomen”.

'Een Moment In Tijd' is bij elke boekhandel te bestellen. In de bibliotheek AanZet in Gorinchem is het boek nu al te reserveren. Het boek is uitgegeven door uitgeverij Ambilicious en telt 432 pagina's.

Boekcover Een Moment In Tijd