Rechtgezet

28 december 2020 om 15:18

ARKEL In het artikel van vorige week op de voorpagina over de feestverlichting in Arkel is per abuis een verkeerde naam opgenomen. Niet burgemeester Servaas Stoop van West-Betuwe heeft de prijzen voor de verlichting uitgereikt, maar burgemeester Theo Segers van de gemeente Molenlanden.


Bedankje voor hulpverleners

GORINCHEM Tijdens het rondbrengen van de laatste nieuwjaarswensen werd Adriaan Romijn (77 jaar) zaterdag onwel terwijl hij samen met zijn vrouw op de Vestingweg wandelde. Voorbijgangers schoten hem te hulp en konden zo voorkomen dat hij ten val kwam, ook sloegen ze een jas om hem heen en belden een ambulance. Maandagmorgen is Adriaan weer helemaal de oude en wil hij vooral de mensen bedanken die hem hielpen. ,,Ik heb het wel vaker gehad, dat ik ineens onwel werd. Eerst werd gedacht aan epilepsie, maar het is waarschijnlijk iets met mijn bloedsuiker. Als ik dan even op een bankje kan zitten, gaat het wel weer. Nu was er geen bankje in de buurt, maar hebben enkele voorbijgangers me geholpen. Tijdens het onderzoek in de ambulance konden ze niets vinden, ze hebben me daarna zelfs thuisgebracht. Ik kenden die mensen niet en wil ze dan ook graag bedanken voor hun hulp."


Zorgpartijen reageren op houtkoolschets van VWS

GORINCHEM Het Beatrixziekenhuis en Rivas Zorggroep presenteerden donderdag samen met Yulius, Huisarts en Zorg en de gemeente Gorinchem de letterlijke inkleuring van de houtskoolschets van het ministerie van VWS. Het ministerie vroeg regionale zorgverleners afgelopen zomer om een reactie te geven op de houtskoolschets ‘Acute Zorg’. Dit discussiestuk beschrijft hoe de acute zorg er in de toekomst uit zou kunnen zien, zodat de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid voor iedereen gegarandeerd blijft.

Eerder ontstond grote onrust in de regio uit vrees voor mogelijke sluiting van de Spoedeisende Hulp bij het Beatrixziekenhuis. Enkele bewoners startte een petitie tegen sluiting. Ook werden Kamervragen gesteld. De verschillende zorgpartijen hebben nu een gezamenlijke antwoord op zinnige, kwalitatieve en betaalbare zorg in de regio opgesteld. Door de jarenlange samenwerking met partners in de regio, was de invulling een logische en natuurlijke opdracht.


Online Nieuwjaars meezingsessie

GORINCHEM Zangwerkplaats Gorinchem zingt op 4 januari alle moois en goeds voor 2021 in een zoomzangsessie vanuit huistheater "Het Zevende Huis" in de Knipsteeg. Onder leiding van Helga Buitelaar, trouw bijgestaan door familie leden, zingen ze nieuwjaarswensen uit de hele wereld, canons en energizers. Zangers uit heel Nederland zijn online en doen mee. Het duurt een uur en is gratis met de mogelijkheid tot een donatie. Mail voor de link om mee te doen naar info@hhmusica.nl.