Fietsenstalling Kruisstraat blijft toch open tot juni

28 december 2020 om 14:54

GORINCHEM De bewaakte fietsenstalling in de Kruisstraat blijft op zaterdagen open tot juni 2021. De kosten voor het langer openhouden zijn 15.000 euro.

Eerder voerde de gemeente een pilot uit met de bewaakte fietsenstalling met ruimere openingstijden. Gebrek aan manuren van de BOA’s leidde tot een beperktere openstelling op de zaterdagen. Aanvankelijk wilde de gemeente de fietsenstalling per 1 januari sluiten en op zoek gaan naar een alternatieve locatie. Tijdens de begrotingsbehandeling trok Groen Links raadslid Rutger van Breemen aan de bel, hij vond het onbegrijpelijk dat de gemeente voornemens was de fietsenstalling te sluiten alvorens een alternatief te openen. ,,Tijdens de pilot is gebleken dat er veel behoefte is aan een bewaakte fietsenstalling. Naast dat dit voor veel mensen een veilige en droge fietsenstalling is, draagt hij ook bij aan ander doelstellingen: duurzaamheid, bevorderen van gezondheid, verminderen van parkeerdruk en aantrekkelijk maken van het winkelgebied”, zo stelde Van Breemen tijdens de begrotingsbehandeling. Naast het langer openhouden van de fietsenstalling krijgt de gemeenteraad een voorstel voorgelegd voor een structurele exploitatie van een veilige en droge fietsenstalling.


Kwartiermaker positief over kansen Hoger Onderwijs

GORINCHEM Kwartiermaker Erik Fledderus is positief over de kansen op Hoger Onderwijs in Gorinchem. Dat schrijft hij in de nieuwsbrief van de stichting.

In oktober 2020 ging hij van start als kwartiermaker voor Stichting Hoger Onderwijs in Gorinchem. Hij voerde verkennende gesprekken met de gemeente en werkgevers in en om Gorinchem om hun perspectief op beroepsonderwijs te leren kennen. Verder ging hij op zoek naar mogelijke publieke en private onderwijspartners. ,,Samen met de commissie Onderwijs & Ontwikkeling wordt tevens de onderwijspropositie opnieuw tegen het licht gehouden, waarbij ik de feedback uit de gesprekken inbreng. Al met al geeft dit een uitermate positief gevoel waarmee ik het jaar afsluit: ik ontmoet veel ‘uitgestoken handen' om het hoger onderwijs in Gorinchem in de benen te helpen." Behalve met een subsidie van de gemeente, wordt de kwartiermaker financieel ondersteund door de 'Vrienden van Hogeschool Gorinchem'. Zij denken mee en steunen de stichting in woord en daad. Wie wil bijdragen aan het project kan contact opnemen met Leontien van Honk, via leontien@hogeschoolgorinchem.nl.