Afbeelding
Jan Noorlandt

Burgemeester Melissant reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan Pim van der Hoff

13 januari 2020 om 14:53

Koninklijke Onderscheiding Pim van der Hoff

GORINCHEM Woensdag 8 januari heeft burgemeester Reinie Melissant-Briene een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Pim van der Hoff in de Grote Kerk in Gorinchem. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Van der Hoff ontvangt de Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn enorme inzet voor de vele internationale stichtingen die grotendeels gericht zijn op de strijd tegen het antisemitisme en de duizenden slachtoffers van de Holocaust. Hij ontving in 2010 al de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau, maar vanwege de uitbreiding naar een wereldwijde inzet heeft de Koning besloten deze onderscheiding op te waarderen.
Van der Hoff is vanaf 1994 bestuurslid van de Christenen voor Israƫl (in Nederland). Als voorzitter bezocht hij vele landen in Oost-Europa om er overlevenden van de Holocaust te helpen. Hij was de initiatiefnemer om een sponsorplan voor Holocaustoverlevenden wereldwijd uit te rollen.
Buiten Nederland was hij ook actief in commissies om antisemitisme te bestrijden, o.a. in Brussel, in samenwerking met Joodse en seculiere organisaties. Op politiek gebied heeft hij initiatieven ondernomen het Joodse volk de die steun te geven, die zij in vele eeuwen ook in Nederland moesten ontberen.