Sylvia Kool en haar hond Buddy. 'Ik weet niet wat er gebeurd was als hij er niet was geweest.'
Sylvia Kool en haar hond Buddy. 'Ik weet niet wat er gebeurd was als hij er niet was geweest.' Mirjam de Swart

Buddy; hond met een heldenstatus

13 januari 2020 om 15:39

GORINCHEM Silvia Kool kreeg vorige week dinsdag 7 januari rond 18.00 uur de schrik van haar leven toen ze tijdens het uitlaten van haar hond Buddy ineens van achter gegrepen werd. ,,Ik werd plotseling naar achter getrokken en mijn keel werd dichtgeknepen. Ik was doodsbang. Ondertussen zocht die andere jongen mijn zakken na. Die waren leeg. Toen pakte hij mijn sporthorloge af. Op dat moment greep mijn hond hem in zijn been. Ik weet niet wat er was gebeurd als mijn hond er niet was geweest."
Daags na het incident slaapt Silvia nog steeds slecht. Ook heeft ze nauwelijks nog eetlust. ,,En ik heb ook continue hoofdpijn." Naar buiten met de hond gaat ze wel. ,,Maar niet alleen, dat durf ik nog niet. Ik heb een hele lieve overbuurvrouw die met me meeloopt. Je moet jezelf niet opsluiten, dan wordt het alleen maar erger."
Dat de straatroof zeker ook impact heeft gehad op haar hond weet ze wel zeker. ,,Zodra we langs de plek lopen waar het gebeurd is, loopt hij vlak naast me terwijl hij normaal gesproken aan het einde van de riem ver voor me uit loopt."

Open de camera op je smartphone, scan de QR-code en lees dit premium artikel direct. Dit premium artikel wordt gratis aangeboden door De Stad Gorinchem

Afbeelding