Tommy Netten trad dinsdag 24 maart op in Steyndeld. Vrijdag zong hij voor de bewoners van De Schutse.
Tommy Netten trad dinsdag 24 maart op in Steyndeld. Vrijdag zong hij voor de bewoners van De Schutse. Britt Mulder

Tommy Netten: 'Ik zag de emotie'

30 maart 2020 om 15:08

GORINCHEM ,,Ik heb een zwak voor oudere mensen. Ik weet hoe moeilijk zij het hebben. Juist nu. En daarnaast is het natuurlijk gewoon ontzettend leuk om te doen.Ik heb nu toch niks te doen” Aan het woord is artiest Tommy Netten. Dinsdag trad hij samen met zijn partner Ellemieke Janssen op in de tuin van verzorgingshuis Steijndeld. Vrijdag was er een optreden in De Schutse.

Marjolein Zucht, medewerkster van Steijndeld, benaderde Tommy Netten met de vraag of hij het niet leuk zou vinden om een optreden te verzorgen voor de oudere mensen in het verzorgingstehuis waar ze werkzaam is. ,,Ik vond dat gelijk een heel leuk idee. Het is belangrijk dat ouderen niet vergeten worden in deze tijd.Ik heb zelf twee hoogbejaarde ouders en ik zie hoe moeilijk het allemaal voor ze is.”

Volgens Tommy Netten was het optreden een vreemdste optreden dat hij ooit gegeven heeft. Tegelijkertijd voelde het ontzettend goed. ,,Het is zo raar om de mensen niet te kunnen begroeten, om ze geen hand te kunnen geven. Even een praatje maken. Maar desondanks gaf het optreden mij een goed gevoel."

Tommy Netten en zijn partner Ellemieke Janssen zongen vanuit de binnentuin de ouderen toe die vanachter het raam genoten van het verzetje. ,,De handjes gingen echt de lucht in hoor”, lacht Tommy. ,,Er werd mee geklapt en gezongen. Zelfs de oranje sjaaltjes werden uit de kast gehaald. Het was een groot feest.”

Toch was het ook een emotioneel optreden, vertelt Tommy. ,,Het doet wel wat met je hoor, als je de tranen over de wangen ziet stromen van een oudere bewoonster. Toen ik dat zag, brak ik ook.”

Afbeelding
Afbeelding