Afbeelding
ZHZActueel / Max Liet

Bestuurder aangehouden na ongeval op Spijksesteeg

20 juli 2020 om 14:31

GORINCHEM Op de Spijksesteeg in Gorinchem heeft woensdag 15 juli een ongeval plaatsgevonden. Een 22-jarige automobilist uit Den Haag wilde de voorsorteerstrook oprijden om hierna de snelweg op te gaan. Hierbij botste de man op een voor het verkeerslicht wachtende auto. Deze auto botste vervolgens weer tegen zijn voorligger.

Een toevallig passerende (vrije) politieagent verleende eerste hulp. Politie en twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse en namen de hulpverlening over. Vier personen zijn door ambulancepersoneel nagekeken. Het letsel bleek mee te vallen. Geen van de betrokkenen is overgebracht naar het ziekenhuis.

Politieagenten troffen in de kofferbak een hoeveelheid lachgas aan. Er zijn geen aanwijzingen dat de automobilist lachgas had gebruikt op het moment van het ongeval. Uit een speekseltest bleek echter wel dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed van THC en/of Amfetamine verkeerde.

Daarnaast wordt er tegen de bestuurder uit Den Haag proces-verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van het ongeval. Ook onderzoekt de politie of het vervoer van het lachgas wel voldeed aan de regels met betrekking tot het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding