Afbeelding
qr

Protestactie tegen komst 'Nashville-dominee'

20 juli 2020 om 13:15

GORINCHEM ,,De woorden uit de mond van een Nashville-dominee leiden tot ontwrichting in families, uitsluiting en suïcidale gedachten bij jonge mensen."

Paulus van Zee laat er geen gras over groeien. Hij vindt het ,,ziekmakend” dat dominee Martin Visser, ondertekenaar van de kwetsende en homofobe Nashville-verklaring, zondag 26 juli om 16.45 uur in de Grote Kerk komt preken. ,,Zo’n zieke geest wil je toch niet op de preekstoel hebben?” Een protestactie wordt dan ook voorbereid, laat Van Zee weten. ,,Als dominee Visser zondag komt spreken, sta ik er met een regenboogvlag!”

Wie aan wil sluiten is zondag 26 juli welkom op de Groenmarkt tegenover de Grote Kerk. ,,Breng een vlag mee, liefst met regenboogkleuren", aldus van Zee. Uiteraard worden de RIVM-regels rondom corona in acht genomen. De gemeente is op de hoogte gebracht van deze protestactie evenals het kerkbestuur.


MEER LEZEN? In het premium artikel 'Naar zijn ziekmakende praatjes wil ik niet luisteren' vertelt Paulus van Zee waarom de komst van deze 'Nashville dominee' hem zo nijdig maakt.

Open de camera op je smartphone, scan de QR-code en lees als premium abonnee direct het gehele artikel online verder.

Afbeelding