Prorail is niet gecharmeerd van het plan om de spoorwegovergang op de Breezijde in Arkel te sluiten voor autoverkeer.
Prorail is niet gecharmeerd van het plan om de spoorwegovergang op de Breezijde in Arkel te sluiten voor autoverkeer. import

Prorail ziet liever tunnel dan aangepaste spoorwegovergang

31 januari 2020 om 14:29

GORINCHEM Prorail is niet gecharmeerd van het plan om de spoorwegovergang op de Breezijde in Arkel te sluiten voor autoverkeer. ,,Wij zijn heel strikt in onze wetgeving. En wij willen gewoon géén overwegen in de buurt van stations. En nieuwe stations worden wat ons betreft dan ook niet in de buurt van een overweg gebouwd", laat Prorail-woordvoerder Coen van Kranenburg weten. Volgens hem is een tunnel onder het spoor door een mogelijkheid, maar het verplaatsen van station Gorinchem Noord zou ook een optie kunnen zijn.

Bram Donkers, woordvoerder namens de MerwedeLingelijn, erkent dat het nog een hele klus zal worden om de directie van Prorail te overtuigen van hun plannen. Dat de media zo vroeg aan de haal is gegaan met deze plannen rondom de overgang aan de Breezijde zal daar volgens Donkers zeker niet positief aan bijdragen. De oplossing die Prorail oppert, een tunnel in plaats van een overweg, is volgens Donkers niet haalbaar.