Vaccinatiecampagne meningokokken

10 april 2020 om 12:59

Vaccineren gebeurt kleinschalig

GORINCHEM Jong JGZ houdt vanaf 20 april een vaccinatiecampagne meningokokken ACWY voor jongeren die geboren zijn in 2006. Op advies van het RIVM gebeurt dit op korte termijn, omdat meningokokken W momenteel nog circuleert in Nederland. In verband met het coronavirus gebeurt het vaccineren kleinschalig op consultatiebureaus. Jongeren krijgen een uitnodiging thuisgestuurd.

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn groepsvaccinaties in heel Nederland onlangs uitgesteld. Omdat meningokokken W momenteel nog circuleert adviseert het RIVM dringend om de vaccinatie meningokokken ACWY nog vóór 1 juli 2020 aan 14-jarigen aan te bieden.

Jongeren die geboren zijn in 2006 ontvangen binnenkort een uitnodiging per post van Jong JGZ. Om lange wachtrijen bij het vaccineren te voorkomen, worden jongeren individueel uitgenodigd op het consultatiebureau bij hen in de buurt.

Om het vaccineren veilig te laten verlopen worden jongeren gevraagd om rekening te houden met het volgende: Kom hooguit met één (klachtenvrije) begeleider. Houd minimaal 1,5 meter afstand. Draag een shirt met korte mouwen. Kom op de tijd die in de uitnodiging staat. Blijf thuis bij klachten en ook als een huisgenoot koorts heeft.

Daarnaast zet Jong JGZ extra medewerkers in voor het bewaren van voldoende afstand, wordt er extra schoongemaakt, worden er geen handen geschud en blijven zieke medewerkers thuis.

Info: www.jongjgz.nl/vaccinaties.