De Gorkumse Fietskoerier, Marcel Herrewijn, overhandigt zijn eerste eigen postzegels aan een medewerker van het Gorcumse VVV-kantoor.
De Gorkumse Fietskoerier, Marcel Herrewijn, overhandigt zijn eerste eigen postzegels aan een medewerker van het Gorcumse VVV-kantoor. Mirjam de Swart

Eigen postzegel voor de fietskoerier

12 juli 2020 om 20:28

GORINCHEM Een eigen postzegel. Het is een droom van velen, maar voor Marcel Herrewijn van De Gorkumse Fietskoerier is het de realiteit. Sinds kort heeft zijn duurzame post- en pakketservice een eigen postzegel. ,,Is het niet fantastisch? Het is een mooie reclame voor mijn bedrijf, maar zeker ook leuk voor Gorinchem.”


door Mirjam de Swart

Marcel Herrewijn begon in 2017 met zijn duurzame post- en pakketservice. Sinds deze week heeft het koeriersbedrijf een eigen postzegel. De zegels kunnen op vijf locaties in Gorinchem worden gekocht. ,,Maar over niet al te lange tijd zijn ze verkrijgbaar in alle wijken van Gorinchem", aldus Herrewijn. De post met deze bijzondere fietskoerier-zegel kun je vervolgens ook weer op een van deze locaties afgeven, legt Herrewijn uit. Hij benadrukt dat de post waar ‘zijn zegel’ op zit geplakt niet in de oranje brievenbus van PostNL gegooid kan worden.

De zegels kunnen gebruikt worden voor post die binnen Gorinchem en omstreken bezorgd moet worden, maar zijn ook geschikt voor post buiten de regiogrenzen. ,,Eigenlijk bezorg ik in het hele land, zelfs in het buitenland. Mocht er dus post bijzitten die buiten mijn verspreidingsgebied bezorgd moet worden, regel ik de juiste frankering, daar hoeven mijn klanten zich verder niet druk over te maken.” Dat neemt niet weg dat Herrewijn hoopt dat de postzegels, waarop het logo van de fietskoerier prijkt, vooral gebruikt gaan worden voor lokale post. ,,Op die manier verdien ik er ook nog wat aan”, lacht hij.


Ook een postzegel van De Gorkumse Fietskoerier? De zegels zijn verkrijgbaar bij VVV in Gorinchem, boekwinkels De Mandarijn en De Boekenkist, Freubelrijk en Tabac&Zo en kost 91 cent per srtuk. Hier kan de post met deze zegel ook worden afgeleverd, want zoals gezegd: PostNL accepteert de zegel van Herrewijn niet. Marcel Herrewijn gaat dagelijks langs om de post op te halen bij de afleverlocaties. Post binnen Gorinchem wordt de volgende dag nog bezorgd. Post buiten Gorinchem wordt binnen drie werkdagen bezorgd.

Zie voor meer informatie: www.degorkumsefietskoerier.nl


PREMIUM Lees als premium abonnee het volledige premium artikel direct online door de camera van je smartphone te openen en de QR-code te scannen. Nog geen premium abonnee? Lid worden kan al vanaf 3,95 per maand.

Afbeelding