Willemijn samen met haar vriend Javier en haar ouders in Australië.
Willemijn samen met haar vriend Javier en haar ouders in Australië. prive

Groeten uit... Australië

31 augustus 2020 om 16:26

GORINCHEM Werken en wonen in het buitenland. Voor sommige mensen een droom, maar er zijn genoeg mensen voor wie deze droom werkelijkheid is geworden. In deze rubriek komen Gorcumers aan het woord die nu buiten de grenzen van Nederland wonen. Waarom zijn zij vertrokken, wat missen ze het meest en hoe gaat het eigenlijk met ze? Mensen aanmelden voor deze rubriek kan via stad.gorinchem@bdu.nl. Aflevering 9: Willemijn Langhorst.


Naam: Willemijn Langhorst

Leeftijd: 26 jaar

Woonplaats: Sydney

Met wie in het buitenland: ,,Ik woon samen met mijn vriend Javier."

Sinds wanneer in het buitenland: ,,Ik ben in maart 2016 uit Nederland verhuisd."


Waarom naar het buitenland vertrokken? ,,Tijdens mijn studie International Business and Languages moest ik 6 maanden in het buitenland stage lopen. Tijdens mijn stage in Derby, Engeland leerde ik mijn vriend Javier kennen. Na mijn stageperiode heb ik in Nederland mijn studie afgemaakt en ben ik daarna naar Engeland verhuisd om bij hem te zijn en om mijn eerste “echte” baan te zoeken."

Heb je in nog meer landen/steden gewoond? ,,Een jaar voor mijn stage in Derby, Engeland heb ik 6 maanden in Sevilla, Spanje gewoond om daar een deel van mijn studie te doen. Na anderhalf/twee jaar in Engeland gewoond te hebben kreeg ik via mijn werk de kans om naar Australië te verhuizen."

Wat mis je het meest aan Gorinchem? ,,Als ik nadenk zijn er wel meer dingen die ik mis van Gorinchem. Mijn familie en vrienden. Je kunt vanuit Australië niet een weekendje naar huis, dus alles moet virtueel. Op de fiets naar het centrum in Gorinchem gaan om daar op een terrasje te zitten met vrienden. De winter/kerstperiode in de stad met alle lichtjes en de ijsbaan. Uitgaan in Gorinchem en fijn met de fiets terug naar huis kunnen. Ik mis de fietscultuur in het algemeen gewoon. In de stad altijd wel mensen tegenkomen die je kent."

En wat mis je het minst? ,,Dat je altijd iemand tegenkomt die je kent, kan ook in je nadeel werken. Je komt bijvoorbeeld ook mensen tegen die je liever niet tegenkomt. Voor de rest mis ik het fietsen in de regen, koud en sneeuw dan weer helemaal niet."

Wil je meer lezen over WIllemijn in Australië? Open dan de camera op je smartphone, scan de QR-code en lees het hele premium-verhaal. Nog geen premium-abonnee? Dat kan al vanaf 3,95 per maand.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding