Links Floortje Francke-Peek en rechts Jacqueline Snoek.
Links Floortje Francke-Peek en rechts Jacqueline Snoek. Eline Lohman

‘We vullen elkaar mooi aan’

9 november 2020 om 16:19

GORINCHEM Drie vriendinnen die een webshop beginnen: voor sommigen een droom, voor Jacqueline Snoek (36), Janneke Peek (37) en Floortje Francke-Peek (33) werd het werkelijkheid.
De dames kennen elkaar al 16 jaar en in het geval van Floortje en Janneke al hun hele leven, want zij zijn zussen. Ook zijn ze al vele jaren lang collega's bij de kinderopvang waar ze werken. Het idee voor de webshop begon eigenlijk als grapje, vertelt Jacqueline, die in Gorinchem woont. ,,We dachten: ‘we kunnen tot ons 80ste in de kinderopvang werken, of we kunnen wat anders erbij gaan doen'. Het werd dat laatste. Het leek ons leuk om met z'n drieën iets te beginnen. Veel verschillende ideeën kwamen naar voren, maar uiteindelijk bleek een webshop in speelgoed het allerbest te passen. Het werd koterstore.com, waarop we speelgoed verkopen. We leven nu, dus we gingen er gewoon voor en zouden wel zien waar het schip zou stranden.”
De vriendinnen zetten een webshop op, kochten spullen in en gingen van start. ,,Het speelgoed dat we verkopen moet simpelweg leuk zijn, want dat is onze vriendschap ook, haha”, lacht de Gorcumse Floortje.
Scan de QR-code met de camera van je smartphone en lees gelijk het hele verhaal.

Afbeelding