Tessa Gijsbertsen-Sibbes (rechts) opende kledingwinkel NOX.
Tessa Gijsbertsen-Sibbes (rechts) opende kledingwinkel NOX. Eline Lohman

NOX: winkel vol verhalen

10 november 2020 om 13:45

'Het is een risico om in coronatijd uit te breiden'

GORINCHEM Tessa Gijsbertsen-Sibbes besloot een nieuwe stap te zetten: half augustus opende zij haar kledingwinkel NOX aan de Gasthuisstraat in Gorinchem, middenin de winkelstraat. Er is niet alleen kleding van maat 34 tot en met 44 te vinden, maar er wordt ook nog eens een complete beleving gegeven aan het winkelend publiek.


door Eline Lohman


Het is de tweede vestiging van NOX, want ook in Delft zit een winkel. Toen Tessa wilde uitbreiden, had zij in die regio rondgekeken, maar daar kon ze geen geschikte locatie vinden.

,,Vervolgens ben ik in Gorinchem gaan kijken en daar is mijn keuze op gevallen. Het is geen grote stad, maar Gorinchem heeft charme. Daar werd ik door gepakt. In Delft vind je die charme ook. Daar komt nog bij dat ik dit pand het mooist vond, op de beste locatie.”


COMPLETE BELEVING Nu heeft Tessa een winkel in de binnenstad van Gorinchem die niet alleen kleding van maat 34 tot en met 44 biedt, maar een complete beleving. ,,Ik vind het heel belangrijk dat mensen een ervaring krijgen. Daarom maak ik het gezellig in de winkel, met een sfeervolle aankleding en met artikelen waar een verhaal achter zit. Zo heb ik sjaals uit Nepal. Mijn winkel was de eerste in heel Nederland die deze sjaals ging verkopen. Ik verkoop vrolijke leren tassen met dierenprintjes van Booming Bags die uit India komen, maar die wel op een duurzame manier geproduceerd worden. Sowieso heb ik veel duurzame artikelen in de zaak hangen. Of ik dat belangrijk vind? Ja, daar probeer ik op te letten, ook omdat de consument dit steeds belangrijker vindt. Je koopt bij mij niet alleen iets dat je leuk vindt, maar in de meeste gevallen ook iets waar een mooi verhaal achter schuil gaat.”


AANTREKKELIJKE PRIJZEN En het zijn nog eens producten die betaalbaar zijn ook, want de kleding, tassen, zonnebrillen, sieraden, schoenen en accessoires die bij kledingwinkel NOX te vinden zijn, zijn aantrekkelijk geprijsd.


VAN TOP TOT TEEN Tessa: ,,Je kunt bij mij van top tot teen gekleed de deur uit lopen. Dat vinden mensen fijn, merk ik, dat ze een uitgebreid aanbod bij mij kunnen vinden. Ik word blij van alles dat ik verkoop en ik sta ook achter alle producten. De reacties op mijn winkel zijn heel positief - mensen vinden het een gezellige winkel. Ik moet wel zeggen dat het een moeilijke tijd is… Het is een risico om in coronatijd uit te breiden. Maar ik geloof echt dat mijn winkel van toegevoegde waarde is voor de stad. Dit was er nog niet. Daar heb ik van tevoren ook wel naar gekeken. Ik heb een mooie collectie, die net even anders is en nog betaalbaar ook.”

Kom eens langs bij kledingwinkel NOX aan de Gasthuisstraat in Gorinchem om de collectie te bekijken en wie weet wel een mooi cadeau te scoren voor de feestdagen. Of natuurlijk om gewoon lekker zelf van te genieten!