De hulpmiddelen van Vegro Thuiszorgwinkel.
De hulpmiddelen van Vegro Thuiszorgwinkel. Tim Hartman

Vegro: hulp bij het bewegen

9 november 2020 om 15:36

Steeds meer mensen blijven langer zelfstandig thuis wonen. Het is dan cruciaal om goed in beweging te blijven om zo fit door het leven te kunnen blijven gaan. Vegro Thuiszorgwinkel helpt daar op allerlei manieren bij. ,,Zo zijn er op www.vegro.nl/vitaliteit allerlei handige tips te vinden over bijvoorbeeld voeding en beweging”, vertelt Sabina van de Kerkhof. ,,Maar we hebben ook een bewegingswaaier die gratis op te halen is in onze winkel. Hierin staan simpele oefeningen die mensen thuis kunnen doen. Bijvoorbeeld stoelyoga. Zo blijf je op een makkelijke manier toch in beweging. Het enige wat je nodig hebt, is een stoel.”

Bewegen is van cruciaal belang. Het vermindert stress, het is goed voor het hart en mensen slapen er beter door. Bewegen zorgt in het algemeen voor een fit en fijn gevoel. Voor wie iets meer hulp zoekt bij het bewegen, biedt Vegro Thuiswinkel uitkomst. ,,Zo hebben we een groot assortiment aan rollators. Voor oudere mensen maar ook mensen met verschillende ziektebeelden kunnen veel profijt hebben van een rollator. We hebben ze in allerlei soorten en maten: lichtgewicht, opklapbaar. We vertellen er met onze expertise graag over en de mensen mogen ze ook altijd even uitproberen. Er zijn vele mogelijkheden”, vertelt Sabina.

Een rollator geeft een enorme vrijheid, zo ziet Sabina. ,,Mensen die wat slechter ter been zijn of een minder goede balans hebben, kunnen met een rollator ook gewoon lekker naar buiten. Het biedt vrijheid en beweging. Vaak als mensen hier een stukje met de rollator lopen, gaat er een wereld voor ze open. Mensen voelen zich ineens een stuk zekerder en lopen ook rechter. Je bent nooit te jong voor een rollator: als je hem nodig hebt, gebruik er dan eentje. Je krijgt er zoveel vrijheid voor terug. Je hoeft niet met iemand in de arm te lopen, je kunt lekker zelf een boodschapje doen en ook in deze coronatijd is het belangrijk om lekker buiten een wandelingetje te maken.”

Naast rollators biedt Vegro bovendien een groot assortiment aan hometrainers. Eveneens voor alle leeftijden: ,,Voor mensen die revalideren van een blessure, maar ook voor ouderen die bijvoorbeeld niet meer buiten durven te fietsen. Met een hometrainer blijf je toch in beweging. Als je de tablet aansluit, kun je zelfs de Tour de France fietsen. Een mooie mogelijkheid om de conditie op peil te houden.”


Heb je hulpmiddelen slechts tijdelijk nodig? Dan zijn deze ook te huren.


Meer informatie over Vegro Thuiswinkel? Bekijk www.vegro.nl of kom gerust eens langs in de winkel aan de Marinus Spronklaan 53-55. De winkel is maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Mailen of bellen kan ook: verkoop@vegro.nl en 0900 288 77 66.

De hulpmiddelen van Vegro Thuiszorgwinkel.
De hulpmiddelen van Vegro Thuiszorgwinkel.