De balie.
De balie. Privé

In corona-tijd naar tandarts

6 november 2020 om 15:37

Tandheelkunde is in 'corona-tijd' een heel belangrijk onderwerp, onderstrepen tandarts Rob Kuypers en praktijkmanager Ageeth Kant. ,,Hoewel het begrijpelijk is als mensen op dit moment bang zijn om de deur uit te gaan, willen wij toch wijzen op het van belang van een gebitscontrole. Dat kan op een veilige manier; de strikte hygiëneprotocollen die wij al volgden, zijn verder uitgebreid volgens de Leidraad Mondzorg opgesteld in overleg met het RIVM. Het dragen van een extra face-shield - doorzichtig gezichtsmasker - en voorafgaand aan een behandeling spoelen met 1 procent waterstofperoxide zijn daar voorbeelden van. Ook worden mensen die corona gerelateerde gezondheidsklachten hebben door middel van een specifieke vragenlijst verzocht pas te komen als ze klachtenvrij zijn. Door een strikter beleid in de wachtkamer proberen we zo veel mogelijk een veilige omgeving voor iedereen te realiseren. Het gaat ons altijd om de patiënt, dus daar willen we het beste voor.” Meer over hygiënemaatregelen in corona-tijd bij tandartsen is te vinden op de website allesoverhetgebit.nl.

GEWOON GAAF Kuypers Mondzorg biedt alle mogelijkheden op het gebied van volwassenen- en kinderpreventie. Voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar is er een preventieprogramma, ‘Gewoon Gaaf’, met zorg op maat per kind. Het doel is om kinderen door middel van goede voorlichting en individuele begeleiding een goede basis te geven voor een gezond gebit, ook als ze later volwassen zijn. In de speciale preventiepraktijk worden kinderen uitgebreid gecheckt, wordt het gebit gereinigd en krijgen ouders en kind uitgebreid voorlichting. Gewoon Gaaf, dat volledig vergoed wordt door de verzekering, is een van de speerpunten van deze Gorcumse tandartspraktijk. Wie meer wil weten, kan kijken op de website gewoon-gaaf.nl.

ORTHODONTIE Naast de reguliere tandheelkunde biedt Kuypers Mondzorg onder andere de mogelijkheid voor een 'beugel behandeling', orthodontie. Tandarts voor orthodontie Natascha Molenaar heeft zich daarin gespecialiseerd. De behandelmethode die gebruikt wordt is volledig digitaal. Met een scanner wordt een 'gebitsafdruk' gemaakt. Deze gegevens worden digitaal verzonden en er worden individuele slotjes vervaardigd. Voordeel van deze methode is dat de behandeling gemiddeld gesproken korter duurt. Vaak is de behandeling al na één jaar klaar. Een andere noviteit is de 'onzichtbare beugel', die binnenkort toegevoegd wordt aan het aanbod van de praktijk.


KLINISCH TANDPROTHETICUS Cees de Gelder, is sinds enige tijd werkzaam bij Kuypers Mondzorg als klinisch tandprotheticus. Een klinisch tandprotheticus is gespecialiseerd in het vervaardigen en aanmeten van uitneembare gebitsprothesen voor in de mond. Het kan hierbij gaan om complete kunstgebitten, maar ook om bijvoorbeeld, in samenwerking met de tandartsen, kunstharsplaatjes, frameprotheses en overkappingsprotheses op implantaten (klikgebit). Ook mensen die problemen hebben met hun kunstgebit of angstig zijn kunnen bij Cees terecht. Zijn persoonlijke benadering en jarenlange ervaring op dit vlak worden door veel onze patiënten zeer gewaardeerd. Een gratis informatiegesprek is altijd mogelijk.

Wie meer informatie wil over Kuypers Mondzorg, en de mogelijkheden op het gebied van tandheelkunde kan contact opnemen met Ageeth Kant, manager Kuypers Mondzorg. Bel naar het telefoonnummer 0183-648644 of neem eens een kijkje op de website kuypersmondzorg.nl. Kuypers Mondzorg is ook aangesloten bij "de Lieve Tandarts”, zie www.delievetandarts.nl.

Cees de Gelder, klinisch tandprotheticus.
Een van de units.