Kia van der Linden.
Kia van der Linden. Eline Lohman

Kia-dealers denken mee

6 november 2020 om 15:24

Werken in de wereld van de mobiliteit betekent werken in een steeds veranderende wereld en dat geldt nu meer dan ooit. Daarom houden beide Kia dealers de menselijkheid in het oog, vertelt Herman van Muijlwijk van Kia Van Muijlwijk over de zorg die zij bieden voor klanten. ,,We hebben een aangepaste clausule ingebracht bij het afsluiten van een nieuw private lease contract, zodat mensen die ontslagen zijn door de coronacrisis, gemakkelijk onder hun contract uit kunnen komen. Daar doet Kia niet moeilijk over. Mensen kunnen hun auto dan gewoon naar ons terugbrengen. Er is in deze tijd veel onzekerheid; voor sommigen is het spannend of ze hun baan wel behouden. Wij willen graag een geruststellende factor bieden.”

ROERIGE TIJDEN Ook al gaat het goed met het merk Kia, Herman merkt dat ook zijn branche de gevolgen merkt. Al vallen die volgens hem wel mee.,,Het zijn roerige tijden: mensen rijden minder, wij moeten ons werk op een andere manier doen. Zoals bij het aannemen van de autosleutel. Het vergt wat aanpassingen, maar ik ben er heel blij om dat we door kunnen gaan. Er zijn genoeg branches die stilliggen, dus ik ben blij dat we in aangepaste vorm ons werk gewoon kunnen blijven doen. We hadden al een haal- en brengservice, maar daar wordt nu extra gebruik van gemaakt. Er zijn namelijk mensen die in afwachting zijn van een coronatest of die angstig zijn om bij ons langs te komen. Begrijpelijk en daarom proberen we mee te veren met de omstandigheden en bieden we die service graag aan.” Bij Autoservice Van der Linden is er ook veel veranderd, vertelt Hendra van der Linden. ,,Maar ook wij zijn blij dat we ons bedrijf gewoon voort kunnen zetten. Helaas valt ons 30-jarig bestaan dit jaar wel in het water, maar we gaan het jubileum op een later tijdstip vieren met onze klanten. Normaal gesproken hadden we vorige week onze jaarlijkse autoshow, met altijd 300 tot 400 bezoekers in één weekend, maar die kon ook niet doorgaan.” Ondertussen gaat het ondanks de coronacrisis goed met de Kia-dealer in Sliedrecht. Dat is alleen al te merken aan het aantal mensen dat voor private lease kiest, zegt Hendra. ,,Private lease is hot. Voor veel mensen is het dé manier van ontzorgen. Je betaalt één maandbedrag en hebt geen aanschafkosten. En nu is het dus een geruststelling dat wanneer je je baan kwijtraakt door corona, je onder het leasecontract uitkunt.”

FINANCIEREN Bij Autoservice Van der Linden wordt veel aan financieren gedaan. Zo is er de optie tot huurkoop: je betaalt een vast maandbedrag en na een bepaalde tijd wordt de auto van jou. Het verschil met private lease is dat bij die optie de auto niet van jou wordt en bij huurkoop wel. Dit geldt voor zowel nieuwe als gebruikte auto's en het is ook mogelijk om je eigen auto in te ruilen. Voor de zakelijke markt is er full operational lease: all in leasen voor bedrijven. Of Financial lease, waarbij je eigenaar wordt van de auto maar dan zakelijk. Ook hier geldt: er kan gekozen voor nieuwe en gebruikte auto's.

Bel, mail of kom langs voor een scherpe offerte op maat: info@autolinden.nl. Voor info over beide dealers zie www.kia.com/nl/dealers/schelluinen/ www.kia.com/nl/dealers/sliedrecht/.

Private lease bij Kia Van Muijlwijk.
Bij Kia Van Muijlwijk zijn ze blij dat ze door kunnen.