Ronald Kilian en Ellie Hovestadt helpen bij OOGdalem graag de fitheid van je ogen te verbeteren.
Ronald Kilian en Ellie Hovestadt helpen bij OOGdalem graag de fitheid van je ogen te verbeteren. Tim Hartman

‘Houd je ogen in goede conditie'

9 november 2020 om 15:35

Kom eens langs bij OOGdalem

GORINCHEM Last van vermoeide ogen? Ronald Kilian en Ellie Hovestadt helpen bij OOGdalem graag de fitheid van je ogen te verbeteren. Ze leggen uit hoe belangrijk je ogen zijn voor het dagelijkse leven.


Tim Hartman

Draag je een bril? Zorg voor de juiste sterkte! Dat klinkt als een vanzelfsprekendheid, maar omdat ogen zich constant ontwikkelen is het belangrijk om de sterkte van je bril op tijd aan te passen indien dat nodig is. ,,We ontvangen in de winkel veel mensen met hoofdpijnklachten. Vaak aan de voorkant van het hoofd. Als je een bril draagt die niet de juiste sterkte heeft, is het oog continu aan het bijstellen. Alsof het oog aan het hardlopen is”, vertelt Ronald Kilian. ,,Stel je voor: je hebt een sterkte van -2 nodig, maar je draagt -2,75. Je bril is dan 0,75 te veel aan het scherpstellen. De hele dag worden de oogspieren ingezet om het beeld te scherp te houden en dat geeft op den duur klachten. Klachten die langdurig aan kunnen houden. Mensen leggen vaak de link niet tussen hoofdpijn en ogen, maar ogen zijn enorm belangrijk voor je dagelijks bestaan. Dat wordt soms echt onderschat.”

Ellie Hovestadt benadrukt dan ook om op tijd langs de opticien te gaan: ,,Veel mensen besluiten vanwege de klachten paracetamol te slikken, maar dat is niet de oplossing. Kom gerust langs: we meten je ogen op, bepalen de sterkte en geven advies over de beste kijkoplossing. We hebben al vaker gezien dat ooggerelateerde hoofdpijnklachten snel kunnen verdwijnen”, zo vertelt ze.

Vooral mensen die dagelijks veel lees- en computerwerk verrichten, moeten de fitheid van hun ogen goed in de gaten houden. ,,Ogen zijn in dat geval de hele dag hard aan het werk”, stelt Hovestadt, die uitlegt dat sterktes ongeveer elke twee jaar kunnen veranderen. ,,Bij de één wat eerder dan bij de ander. Soms heb je na een jaar al een iets andere sterkte. Het is belangrijk om dat op tijd te signaleren om de ogen in goede conditie te houden.”


OOGZORG Kilian en Hovestadt mogen dus met recht oogverzorgers genoemd worden. ,,Oogzorg gaat tegenwoordig verder dan het verkopen van brillen. We verzorgen een passende bril middels nauwkeurige metingen.”

Bij OOGdalem vind je dan ook glazen die volledig voldoen aan de nieuwste technologieën, zoals de Eyezen glazen met twee brandpunten in het glas. ,,De tegenwoordige levensstijl is enorm gedigitaliseerd. Onze ogen hebben het zwaar te verduren met het turen naar al die beeldschermen. Eyezen glazen zijn speciaal ontwikkeld om je ogen te ondersteunen in deze mobiele wereld waardoor ze minder vermoeid raken: meer ontspanning en dus meer kijkcomfort. Dat is het nieuwste van het nieuwste en dat is ook nodig. We merken dat dit rust geeft aan de ogen.” Tot slot nog een tip om je ogen fit te houden: ,,Na 20 minuten beeldschermtijd altijd even 20 seconden in de verte kijken. Draai je gezicht even weg, ga even koffie halen. Daar worden je ogen blij van.”

Benieuwd naar wat OOGdalem voor jou kan beteken? Kom gerust eens langs in de winkel aan De Linie 26, waar je gratis kunt parkeren, of bekijk de website: www.oogdalem.nl.