Ook bij angst, stress en bezorgdheid die veel mensen tijdens de huidige coronacrisis ervaren, kan men bij mij terecht.
Ook bij angst, stress en bezorgdheid die veel mensen tijdens de huidige coronacrisis ervaren, kan men bij mij terecht. Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Kracht omarmt kwetsbaarheid

9 november 2020 om 15:35

Praktijk Binnenste Bewust zet mensen in hun kracht

GORINCHEM Vier jaar geleden startte Psychodynamisch Therapeut Mariëlle van der Ploeg met haar Praktijk Binnenste Bewust. Bij haar kan men terecht voor psychosociale begeleiding en ondersteuning bij allerlei hulpvragen, zoals bijvoorbeeld niet lekker in je vel zitten, stress, overspannen en burn-out, sombere of depressieve gevoelens, rouw bij verlies, ziekte of overlijden, gebrek aan zelfvertrouwen en overige hulp- en levensvragen.


KRACHT Mariëlle vertelt: ,,De begeleiding bestaat uit een combinatie van gesprekken en verdiepende therapievormen, zoals bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie, Mindfulness- en meditatietechnieken, afhankelijk van wat passend is bij de hulpvraag van de cliënt. We werken vanuit de visie dat hoofd, hart en lijf onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. We gaan samen kijken naar de dingen zoals ze zijn in het hier en nu. Met aandacht maken we verbinding met de innerlijke behoeften, conflicten, verwarring en gevoelens. We proberen inzicht te krijgen welke gedachten, welk gedrag en welke gevoelens, bewust of onbewust, in de weg zitten en welke juist kunnen ondersteunen en vergroten je innerlijke kracht en zelfredzaamheid. Kracht en kwetsbaarheid zijn de twee tegenpolen in de mens. Vaak zie je dat iemand te veel in zijn kracht staat en verwijderd is van zijn kwetsbaarheid en gevoel. Omgekeerd kan kwetsbaarheid ervoor zorgen dat iemand niet meer in staat is zichzelf staande te houden. Sommige mensen praten veel zonder bij hun gevoel te komen. Het is dan zaak om hen te helpen om wél bij hun emoties te komen en daar is een stuk vertrouwen voor nodig. Vandaar dat we altijd eerst starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek en als het vertrouwen er wederzijds is kan een afspraak worden gemaakt voor de intake.”


BEWUSTZIJN Inmiddels is Mariëlle ook gecertificeerd HSP Begeleider en biedt mensen die zich als hooggevoelig herkennen en hiervan lasten ervaren het HSP individudeel begeleidingstraject. “Op een interessante en leerzame manier leer ik iemand om bewust aanwezig te zijn in de eigen binnenwereld in contact met de buitenwereld. Niet zweverig, maar juist nuchter en met beide benen op de grond. Uitgangspunt is dat wanneer men zichzelf meer op een natuurlijke manier beleeft, gedragingen vaak als vanzelf kunnen veranderen en er ruimte komt om jezelf op een bewuste wijze te manifesteren in de maatschappij. Niet afsluiten maar juist ten volle in het leven staan en zijn wie je bent. ”


CRISIS Tevens kan men bij Mariëlle terecht voor psychosociale begeleiding en ondersteuning, zowel voor, tijdens als na de behandeling van kanker. In het centrum voor Fysio- en Manuele Therapie ’t Gilde, dat (sinds 1 september gecontracteerd is als Cancer Care Center, biedt zij haar discipline als onderdeel van een breed zorgaanbod voor de oncologische patiënt. ,,Ook bij angst, stress en bezorgdheid die veel mensen tijdens de huidige coronacrisis ervaren, kan men bij mij terecht. In mijn praktijk ontvang ik mensen uiteraard met inachtneming van de geldende maatregelen. Ook zijn online sessies mogelijk. Bel of mail gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Therapie kan gedeeltelijk vergoed worden vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekeraar. Ook dat kan tijdens de intake besproken worden.”


Binnenste Bewust - Mariëlle van der Ploeg - Vroedschapstraat 13bc te Gorinchem - www.binnenstebewust.nl - 06-16471883