Samuel Heule is de eerste kinderburgemeester in Gorinchem
Samuel Heule is de eerste kinderburgemeester in Gorinchem Gemeente Gorinchem

Samuël Heule wordt kinderburgemeester

14 december 2020 om 12:11

GORINCHEM Samuël Heule (10 jaar) wordt de eerste kinderburgemeester van Gorinchem. Hij wordt donderdag 21 januari tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd. Alle Gorinchemse kinderen uit groep 7 konden solliciteren. Burgemeester Reinie Melissant sprak met 4 van de 23 kandidaten. ,,Samuël viel op door zijn enthousiaste uitstraling, zijn ideeën en leergierigheid.”. Samuel: ,,Het lijkt me erg leuk om te doen en ik heb er veel zin in!”

Het idee voor een kinderburgemeester stamt uit 2019 en is een wens van de gemeenteraad. Burgemeester Reinie Melissant: “Het is belangrijk om kinderen en jongeren te betrekken bij het bestuur van de stad. Dat kan onder andere via het kinderburgemeesterschap. Kinderen krijgen spelenderwijs zicht op het reilen en zeilen van de gemeente. En daarmee op ons democratisch stelsel. Het mes snijdt overigens aan twee kanten, want het geeft de gemeente een uitgelezen kans een beter beeld te krijgen van de wensen van kinderen.”

Alle 23 kinderen die hebben meegedaan krijgen van de gemeente een cursus vloggen aangeboden. Dit als bedankje voor hun inzet.