Kantoor Stationsweg omgebouwd tot appartementen

12 april 2021 om 14:39

GORINCHEM Wil jij ook dit uitzicht vanuit Waterfront met een fantastische view over binnenstad, water en groen? Met deze wervende tekst waren de 15 appartementen in het voormalige kantoorpand op Stationsweg 45 binnen de kortste keren allemaal verkocht. Enkele omwonenden maakten echter bezwaar tegen de ombouw van het kantoorpand en de bestemmingsplanwijziging.

Tijdens de hoorzitting van 15 februari lieten ze weten te vrezen voor aantasting van de privacy, onder andere door balkons aan de achterzijde van het pand met zicht op hun serre en achtertuin. Bovendien is bij ombouw tot woningen 24 uur per dag bedrijvigheid in het pand mogelijk, terwijl dat in een kantoor alleen tijdens werktijden is. Naast balkons aan de achterzijde wordt ook een dakopbouw op het kantoor gebouwd.

Het kantoor is gebouwd in 2000 en stond de laatste jaren leeg. De afstand tussen het pand en de woningen van de bezwaarmakers is tussen de 28 en 56 meter, de leefruimte van de woningen is gericht op de voorzijde van het kantoor. De bezwaarschriftencommissie wees de bezwaren van de omwonenden af, dit advies is door het college overgenomen, zodat gestart kan worden met de ombouw tot appartementen.


Ruimere terrassen in de binnenstad

GORINCHEM Net als in 2020 krijgen de terrassen in de Gorinchemse binnenstad deze zomer meer ruimte. Eerder maakte de gemeente al bekend dat de horeca net als in 2020 dit jaar opnieuw geen terrashuur hoeft te betalen.

Om voorbereid te zijn op de heropening van de terrassen heeft het college nu al ingestemd met de ruimere terrassen. Wel moeten de terrassen voldoen aan enkele voorwaarden zoals het rekening houden met de buren. Ook moet het terras tijdens de openingstijden van winkels binnen de uitstallingenstrook blijven. De hulpdiensten moeten eveneens een positief advies uitbrengen. De precieze invulling van de terrassen wordt nu voorbereid met Koninklijke Horeca Nederland afdeling Gorinchem en ondernemersvereniging Hartje Gorkum.


PvdA bezorgd over lesuitval door corona

GORINCHEM PvdA raadslid Jack Oostrum is bezorgd over de lesuitval op basisscholen door corona besmettingen. Door zieke docenten worden leerlingen soms voor meerdere dagen naar huis gestuurd. Oostrum heeft zelfs signalen dat kinderen die naar huis worden gestuurd vanwege zieke docenten, ook geen digitaal onderwijs ontvangen. Op sommige basisscholen zou het gaan om de helft van het aantal leerlingen. Oostrum wil weten of het college op de hoogte is van het vele lesuitval en het ontbreken van vervangend digitaal onderwijs. Liefst wil Oostrum dat de gemeente scholen helpt bij het vinden van (creatieve) oplossingen. Zo zouden leerlingen zoveel mogelijk op school moeten worden opgevangen, Als dat echt niet lukt, moeten leerlingen in elk geval digitaal onderwijs krijgen.