Het jeugdatelier staat die jaar in het teken van Hugo de Groot
Het jeugdatelier staat die jaar in het teken van Hugo de Groot Marleen van Zwienen

Jeugdatelier in teken van Hugo de Groot

12 april 2021 om 15:13

GORINCHEM Na de winterstop is het Jeugdatelier weer begonnen, de lessen zijn op maandag en donderdag van 15.30-17.30 uur. Het jaar 2021 is het Hugo de Groot jaar, ook het jeugdatelier werkt met dit thema.


Speciaal voor de basisscholen in de regio is een boekje in de serie Erfgoed en Cultuur geschreven. De tekeningen zijn gemaakt door Yasin Arslan, een leerling van het Jeugdatelier op de Poorter. Alle leerlingen van het Jeugdatelier gaan aan de slag met het Hugo de Groot project. Ze schilderen en maken zo een prachtige expositie in de stad. Daarnaast wordt door een jury bepaald welke schilderijen een jaar langin het groot op de banners in de sluis komen. Verdere invulling van de lessen hangt af van de inbreng van de leerlingen. Samen bepalen ze het creatieve lesprogramma.

Het Jeugdatelier is speciaal voor cursisten van 8 tot 14 jaar. De formule voor het Jeugdatelier en Seniorenatelier is gelijk. 30 afwisselende kunst- en cultuurlessen per jaar. De inhoud van de lessen wordt samen met de deelnemers bepaald. De lessen van het Jeugdatelier en Seniorenatelier zijn in de ULO, hoek Boerenstraat/Zusterstraat. Meer info via www.ateliergorinchem.nl