Vegro Zorgwinkel
Marinus Spronklaan 53-55 Gorinchem
0900 2887766
www.vegro.nl
Vegro Zorgwinkel Marinus Spronklaan 53-55 Gorinchem 0900 2887766 www.vegro.nl Suzanne Heikoop

Een stukje vrijheid terugkrijgen

10 mei 2021 om 16:23

GORINCHEM Word je wat onzeker om een wandeling te maken, maar wil je er nog wel graag op uit? Vegro zorgwinkel kan helpen! Met een groot assortiment rollators en scootmobielen staat er voor iedereen wel iets tussen. Van 10 mei tot en met 19 juni geeft Vegro twintig procent korting op rollators en vijftien procent korting op scootmobielen.

HULPMIDDELEN Sabina, Marion en Erna van Vegro zorgwinkel krijgen een diversiteit aan klanten in hun winkel. ,,Onze winkel is, anders dan veel mensen denken, niet alleen voor ouderen.”, vertelt Sabina. ,,Als iemand zijn been breekt, hebben wij een verhuur voor krukken. Rondom de zwangerschap kun je terecht voor onder andere een borstkolf of bedverhogers. Sporters die een blessure hebben vinden hier braces en bij een gebroken of nieuwe heup kan een toiletverhoger uitkomst bieden. Mensen komen hier vaak gericht, ze hebben hulpmiddelen nodig of zijn naar ons doorverwezen door bijv. een huisarts of fysiotherapeut.

LUISTEREND OOR Iedereen kan bij Vegro terecht voor uitleen, verhuur of verkoop. Marion vertelt: ,,We werken samen met Rivas, dus mensen met de ledenpas kunnen loophulpmiddelen 13 weken kosteloos gebruiken of koopartikelen met korting krijgen. Ook werken we samen met alle zorgverzekeraars, dus onze medewerkers kunnen laten zien wat er vergoed wordt. Ons werk is heel divers en breed en we krijgen ook veel verhalen te horen. Soms positief, bijvoorbeeld bij een geboorte of als iemand opgeknapt is, maar er komen ook mensen hulpmiddelen terugbrengen omdat hun geliefde is overleden. Het is onze taak om uit te zoeken waar iemand echt mee geholpen is. Soms is dat vooral een luisterend oor of het regelwerk met de verzekering. Vaak kennen de mensen ons assortiment ook niet, dus kunnen we veel meer hulpmiddelen bieden dan waar ze van tevoren voor kwamen.”

ROLLATORS EN SCOOTMOBIELEN Eén van de meest verkochte items is toch wel de rollator. ,,Mensen gaan er weer op uit omdat het buiten warmer wordt en de winter lang genoeg heeft geduurd. Daarom hebben we vanaf 10 mei een mooie actie: in de rest van mei en juni krijgt men twintig procent korting op een rollator en vijftien procent korting op een scootmobiel.”


HIPPE DESIGNS De rollators zijn allang niet meer alleen in de standaard grijze en zware uitvoering te krijgen. ,,De nieuwste Troja Pegasus is een carbon rollator van 6,1 kilo, met een mooi design. Er zijn ook steeds meer kleuren te krijgen. Zo kun je voor moederdag bijvoorbeeld een roze rollator cadeau doen. Ook zijn er diverse accessoires te verkrijgen waaronder een dienblad of stokhouder. Vergeet in het donker het lampje niet. Het is niet leuk als je ondersteuning nodig hebt, dus kunnen we het maar beter zo mooi en comfortabel mogelijk maken. Zo kan iedereen zekerder en met een gerust hart op pad. Vegro, samen zorgen we ervoor.”