Praesult Therapies biedt haar cliënten ondersteuning met een combinatie van Reiki, Coaching en BACH remedies.
Praesult Therapies biedt haar cliënten ondersteuning met een combinatie van Reiki, Coaching en BACH remedies. Tim Veenstra

Passie om mensen te helpen

10 mei 2021 om 16:21

Praesult Therapeut Marcel Veenstra

GORINCHEM Sinds enkele maanden werkt Marcel Veenstra (1971) als zelfstandig Praesult Therapeut. Hij biedt zijn cliënten ondersteuning met een combinatie van Reiki, coaching en BACH remedies. ,,Ik kan mijn passie om mensen te helpen nu uiten in deze praktijk."


Praesult biedt complementaire zorg, wat betekent dat de, in dit geval alternatieve, zorg aanvullend aan de reguliere zorg wordt geboden. Praesult Therapies biedt haar cliënten ondersteuning met een combinatie van Reiki, Coaching en BACH remedies. Enkele voorbeelden van klachten waar Marcel bij kan helpen zijn stress, (hoofd)pijn, rug-, nek- of schouderklachten, angsten of slapeloosheid.

Naast zijn internationale carrière in de voedingsmiddelenindustrie heeft Marcel de afgelopen jaren opleidingen gevolgd tot NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) Coach en Reiki Therapeut, gedreven door een diepgewortelde passie om andere mensen te helpen. ,,Ik had al jaren het gevoel dat ik iets met de energie in mijn handen moest gaan doen. Toen ik toevallig in aanraking kwam met Reiki, besefte ik dat dit een methode was waar ik iets mee kon betekenen voor anderen. Sinds die tijd heb ik diverse vrienden en familieleden behandeld, met vaak verbluffende resultaten. Nu ik de mogelijkheid kreeg om naast mijn reguliere werk een eigen praktijk op te zetten, heb ik de sprong gewaagd.”

Marcel heeft zijn passie, kennis en ervaring samengevoegd tot de Praesult Methode, waarbij handoplegging of energetische behandeling in de vorm van Reiki de cliënt diepe ontspanning biedt. ,,Sommige mensen komen door Reiki zelfs van hun klachten af. Tijdens de behandeling ligt de cliënt op de behandeltafel en worden diverse energie knooppunten systematisch behandeld doordat de therapeut zijn handen erop of er net boven houdt. Hierbij wordt energie overgedragen die de cliënt als warmte of tinteling zal voelen. In combinatie met (NLP-) coaching, waarbij ik vooral veel luister, wordt vervolgens gewerkt aan het oplossen, verlichten of draaglijk maken van de klacht. Daarnaast biedt Praesult gepersonaliseerde BACH bloesem druppeltjes, die tussen de behandelingen door ondersteuning geven.”


DOWN TO EARTH Met zijn technische HBO opleiding en zijn commerciële ervaring bij multinationals is Marcel een man die met beide benen op de grond staat. ,,Vaak wordt dit type behandelingen door een wolk van zweverigheid omringd. Ik ben zelf down-to-earth en nuchter en wil een laagdrempelige complementaire behandeling bieden aan iedereen. Ook als je er niet in gelooft bewijst de Praesult-methode echt wel zijn kracht.”, belooft hij.

a[Marcel Veenstra, Praesult Therapeut - Einsteinstraat 3a te Gorinchem - info@praesult.nl.

[Meer informatie en een lijst met te behandelen klachten zijn te vinden op www.praesult.nl.