Van links naar rechts werk van Paul van de Vliet, Arie Brinkman en Joke van Kerkwijk
Van links naar rechts werk van Paul van de Vliet, Arie Brinkman en Joke van Kerkwijk Gorcums Museum

Gorcums Museum verlengt expositie over BKR-kunst

10 mei 2021 om 16:42

GORINCHEM De expositie ‘Een monument voor de BKR’ was precies één dag te zien in het Gorcums Museum. Vanwege de coronapandemie gingen december vorig jaar de deuren van het museum op slot. De expositie zou op 9 mei aflopen, maar is nu verlengd tot en met 19 september.

In de expositie wordt werk tentoongesteld dat werd gemaakt voor de ‘beeldende kunstenaars regeling’, beter bekend als de BKR. De regeling werd in 1987 afgeschaft. De expositie in het Gorcums Museum toont werd van honderd kunstenaars dat in de voorbije veertig jaar is gemaakt en soms lange tijd in depots lag opgeslagen. In de expositie zijn werken te zien van onder andere Karel Appel, Corneille en Co Westerik.

Maar het museum toont ook werk van Gorcumse kunstenaars die werk maakten voor de BKR, zoals Joke van Kerkwijk en Arie Brinkman. Door het opschorten van versoepelingen vanwege de corona pandemie is het nog niet duidelijk wanneer het museum weer open gaat.
De expositie kwam tot stand in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds,

De BKR expositie bestaat uit schilderijen, grafisch werk, keramiek, installaties en beelden