Jasmijn Janssen
Jasmijn Janssen Remco Vogelenzang

Freestyle Kampioene Jasmijn Janssen geeft jeugd SVW letterlijk een voetballesje

10 mei 2021 om 17:13

GORINCHEM Na een jaar van bijzondere omstandigheden wilde het jeugdbestuur van GVV SVW wat terug doen voor haar leden. In samenwerking met Garcia (SVW Voetbalschool) en Nederlands Kampioene Freestyle Jasmijn Janssen werd zaterdagochtend aan bijna alle SVW jeugd een Freestyle-clinic gegeven.


Vele trucjes werden door Jasmijn voorgedaan en uitgelegd. De jeugd kreeg de kans om diverse baltrucjes aan te leren en dat dan achter elkaar te doen. Dit noemt Jasmijn in haar vakjargong 'een routine opbouwen'. ,,Om alle trucjes goed te kunnen is het trainen, vooral heel veel trainen", vertelt Jasmijn. ,,Tot wel 5 uur per dag'' . Alle trucs die ze op grote toernooien gebruikt wil ze tot in de kleinste details beheersen. Daar gaat het ook voor Jasmijn ook om.. 'Niet dat je de truc een keertje kunt doen, maar dat het elke keer dat je de truc doet ook perfect gaat. Dat vergt natuurlijk heel veel training.'


In navolging op deze training gaat de voetbalvereniging SVW binnenkort starten met een voetbalschool. Op zondagmorgen zal Garcia de techniektrainingen binnen de hekken van SVW verzorgen. Uitgangspunt is dan om laagdrempelig en iedereen kennis te laten met de technische kant van het voetbal.


Meer info is te vinden op de website www.gvvsvw.nl.

Cantatedienst in Woudrichem

WOUDRICHEM In de historische Martinuskerk in de vesting van Woudrichem klinkt op zondagavond 16 mei muziek van J.S. Bach.


Cantate BWV 82 ‘Ich habe genug’ van J.S. Bach wordt uitgevoerd zoals oorspronkelijk bedoeld: als onderdeel van een kerkdienst. De muziek wordt verzorgd door het Orion barokensemble o.l.v. Sietse van Wijgerden, die tevens baritonsolist is. Marcel van der Poel bespeelt het orgel en ds. A.J. Molenaar verzorgt de overdenking.


Met opzet is een cantate gekozen met slechts één zangsolist en één blaasinstrument, zodat de uitvoering ervan binnen de coronarichtlijnen van de Protestantse Kerk blijft. In verband met deze richtlijnen is slechts een zeer beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar in de kerk. Ieder kan echter de dienst online volgen via

www.kerkwoudrichem.nl