Wethouder Kraaijeveld: ,,Buitenspelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen."
Wethouder Kraaijeveld: ,,Buitenspelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen." GP Redactie

Waterspeelplaats bij Natuurcentrum

14 juni 2021 om 14:43

GORINCHEM Wethouder Eelke Kraaijeveld en kinderburgemeester Samuël Heule openden woensdag samen met basisschoolleerlingen de nieuw aangelegde waterspeelplaats bij Natuurcentrum Gorinchem. Met een fietspomp vuurden ze een gerecyclede PET-fles af. Ze openden hiermee gelijk op ludieke wijze de Nationale Buitenspeeldag.



Natuurcentrum Gorinchem wil kinderen stimuleren meer buiten te spelen, in en met de natuur. Om deze reden begon het Natuurcentrum eerder dit jaar aan een herinrichting van het terrein en de aanleg van een natuurspeelplaats. De speeltoestellen op het eiland maakten plaats voor een grote zand- en waterspeelberg. Hier kunnen kinderen lekker buiten in beweging zijn, gebruikmakend van hun creativiteit.

ONTWIKKELING Wethouder Kraaijeveld: ,,Buitenspelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de gezondheid, motoriek en sociale vaardigheden. Het is enorm belangrijk dat alle kinderen in Gorinchem de kans krijgen om meer buiten te spelen en te leren van alles wat er gebeurt in de natuur om hen heen. Ik ben dan ook heel blij dat het Natuurcentrum hier voor wil gaan en intensief samenwerkt met inwoners, bedrijven en andere organisaties.”


WATERRAKET De 10-jarige kinderburgemeester Samuël genoot zichtbaar. Na het afvuren van de waterraket kon hij zelf de waterspeelplaats uitproberen. Met vriendjes werd heerlijk gespeeld met de waterpomp en het aanwezige zand. Samuël zet zich onder andere in voor meer speelplaatsen voor kinderen in de stad en voor meer aandacht voor het milieu. Basisschoolkinderen van verschillende leeftijden kwamen verspreid over de dag heerlijk spelen. Zij kregen van de natuureducatie-medewerkers van het Natuurcentrum de les Pappen en nathouden' aangeboden.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding