Meester Leo gaat na meer dan 40 jaar voor de klas met pensioen.
Meester Leo gaat na meer dan 40 jaar voor de klas met pensioen. Mirjam de Swart

‘Kinderen blijven kinderen’

14 juni 2021 om 14:03

Meester Leo na meer dan veertig jaar voor de klas met pensioen

GORINCHEM Leo De Leeuw is meer dan 40 jaar werkzaam geweest in het onderwijs. 39 jaar stond hij voor de klas op christelijke basisschool De Tamboerijn in Gorinchem. ,,Ik vind het vooral belangrijk dat het gezellig was in de klas. Natuurlijk moet er gewerkt en geleerd worden, maar je moet ook plezier kunnen maken."


door Mirjam de Swart

Leo de Leeuw begon in 1982 als leraar van groep 7/8, toen nog klas 5/6, op christelijke basisschool De Tamboerijn in de Gorcumse binnenstad. Meester worden was zeker geen jeugddroom van meester Leo. ,,Ik was geslaagd voor de HAVO en had eigenlijk geen idee wat ik wilde worden. De PABO leek me wel wat. In die tijd was de opleiding nog in Gorinchem. Lekker dichtbij dus. Mijn broer was ook naar de PABO gegaan. Hij hield het 3 weken vol. Bij mij pakte dat iets anders uit", lacht De Leeuw.
Christelijke basisschool De Tamboerijn wil het vervroegde pensioen van meester De Leeuw niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom vindt er op vrijdag 9 juli van 15.30 uur tot 17.00 uur een afscheidsreceptie plaats op De Tamboerijn aan de Westerstraat 3 in Gorinchem. Belangstellenden kunnen zich via directie.tamboerijn@stichting-logos.nl aanmelden voor deze receptie. Wie onverhoopt verhinderd is, maar wel een herinnering of boodschap met Leo wil delen kan een bericht, foto of videoboodschap sturen naar leometpensieon@hotmail.com.

a[ Je leest het volledige interview met Meester Leo online als premium artikel op destadgorinchem.nl