Afbeelding
D66

Ilhan Tekir opnieuw lijsttrekker voor D66

14 juni 2021 om 11:59

GORINCHEM D66 Gorinchem heeft Ilhan Tekir tot lijsttrekker gekozen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Tekir is sinds 2018 fractievoorzitter, de fractie heeft twee zetels in de raad. D66 streeft ernaar dit aantal op 16 maart 2022 minstens te verdubbelen

Ilhan Tekir: ,,Het geeft mij, als geboren en getogen Gorcumer, de energie om het progressieve geluid van D66 verder te brengen. Wij D66’ers stellen ons daarin altijd constructief op, al dan niet vanuit de oppositiebanken. Die positieve bijdrage wordt niet alleen gewaardeerd, maar werpt ook zijn vruchten af. En wel in de vorm van concrete resultaten, zoals op het gebied van onderwijs, cultuur, mobiliteit en diversiteit. Maar het werk is nog niet af. Ik nodig een ieder, die daaraan wil bijdragen, uit om er samen de schouders onder te zetten.” De complete kandidatenlijst van D66 wordt bekendgemaakt op 10 november.


Poort6 bouwt aan Van Zomerenlaan

GORINCHEM Poort6 bouwt aan de Van Zomerenlaan in de Haarwijk 76 nieuwe huurwoningen op de plek waar vorig jaar 89 oude woningen zijn gesloopt. De start is gepland in 2022. In de Haarwijk staan al veel sociale huurwoningen en is behoefte aan minder bebouwing, meer ontmoetingsplekken, meer parkeergelegenheid en meer groen. In het huidige plan worden dertien woningen minder gebouwd. De Drick Frankenszoon Pauwstraat wordt in het plan een fietspad. De gemeente en Poort6 hebben voor het project subsidie 380.000 euro (76 woningen x 5.000 euro) aangevraagd uit de 'knelpuntenpot' van de provincie Zuid-Holland. Het plan inzien kan via wwwpoort.nl/vanzomerenlaan.


Het groene maatpak van de Lingewijk

GORINCHEM Frank van der Meer, voorzitter van wijkbelang Lingewijk, stond donderdagavond op de zeepkist in het stadhuis. Hij vroeg aandacht voor de bouwplannen op de voormalige terrein van het Wellantcollege en RWS. Hij gebruikte daarbij, gekleed in een slecht zittend zwart colbertje en dito bruine broek, de beeldspraak van het groene maatpak. Al langere tijd liggen in de wijk de terreinen van het voormalige Wellantcollege en Rijkswaterstaat braak. RED-O werkt, samen met Greenleaf, dat het terrein van het Rijksvastgoedbedrijf herontwikkelt, aan een stedebouwkundige en landschappelijke visie voor het gebied. Zo wordt de school verbouwd tot 49 appartementen.

Van der Meer vertelde beeldend dat hij een groen maatpak had besteld voor de bouwplannen, daarmee refererend aan de wens van wijkbelang om het groene karakter van de wijk te behouden. In 2018 had de gemeente toegezegd dat de nieuwbouw kleinschalige laagbouw zou worden met meer groen. In de bouwplannen van beide ontwikkelaars zou juist sprake zijn van meer hoogbouw; ook worden beide plannen niet gelijktijdig ontwikkeld. PvdA raadslid Jack Oostrum was wel gecharmeerd van de beeldspraak van het groene maatpak en vroeg de wethouder om nadere uitleg.