Beatrix De Burcht en De Regenboog gaan in gesprek

14 juni 2021 om 15:24

GORINCHEM De gemeenteraad besloot donderdagavond tot het versneld uitvoeren van onderzoek naar de haalbaarheid voor nieuwbouw van Beatrix de Burcht en De Regenboog op locatie Retranchement, beide scholen behoren bij het schoolbestuur van LOGOS.


Op de huidige Beatrix de Burcht is plaats voor 300 leerlingen, maar op dit moment bezoeken slechts 120 leerlingen de school., zo liet wethouder Ro van Doesburg donderdagavond aan de raad weten.


NIEUWBOUWPLANNEN De gemeente is al in gesprek met LOGOS over de nieuwbouwplannen. Tijdens het debat in de raad spraken meerdere fracties hun zorgen uit over de kwetsbare leerlingen op beide scholen. Mogelijk verhuist Beatrix de Burcht eerder naar een tijdelijke locatie, zodat de leerlingen twee maal zouden moeten verhuizen. De huidige Beatrix de Burcht wordt omgevormd voor huisvesting van het Innovatie- en Afstudeercentrum aan de Hoefslag, deze is gepland in 2023. De zorg voor de leerlingen werd ook uitgesproken in een brief van het schoolteam van Beatrix de Burcht, die ze vlak voor de raadsvergadering verstuurde.


EERSTE STAP Het bestuur van LOGOS laat weten dat ze het besluit van de gemeenteraad tot gezamenlijke nieuwbouw voor beide scholen op een nieuwe plek ziet als 'een mooie uitdaging, die beide scholen met vertrouwen en enthousiasme tegemoet zien'. De eerste stap is een verkenning van de mogelijkheden tot samenwerking. Daarin wordt ook gekeken hoe beide scholen elkaar kunnen versterken.