Lars Mak
Lars Mak Theater in tekst

Exclusieve musical over Hugo de Groot in Gorinchem

28 juni 2021 om 14:41

GORINCHEM De vuistdikke biografie over Hugo de Groot heeft musicalacteur Lars Mak doorgespit. ,,Het was bijzonder om te weten wie Hugo de Groot precies was en wat zijn drijfveren waren”, aldus Lars, die twee weken in de huid van de 17e eeuwse schrijver gaat kruipen. Na een lange stilte vanwege corona waarbij de première telkens werd uitgesteld, wordt 2 juli de première gehouden.

Hugo de Groot is bij het grote publiek vooral bekend vanwege zijn ontsnapping in een boekenkist uit Slot Loevestein. Omdat het komend jaar precies 400 jaar geleden is dat hij zijn vrijheid in Gorinchem terugkreeg, heeft Goedemorgen Theaterproducties een speciale musical gemaakt over Hugo de Groot. Een musical die echter meer vertelt dan alleen het verhaal over de beroemde boekenkist. Het is een verhaal over vrijheid, verdraagzaamheid en luisteren naar anderen. Thema’s waarmee Hugo de Groot zich bezighield en die anno 2021 actueler zijn dan ooit.

De musical Hugo de Groot is een vrij exclusieve voorstelling want de musical is alleen van 2 juli tot en met 16 juli te zien in de Nieuwe Doelen in Gorinchem. ,,Ik vind het erg leuk om er even een paar weken vol tegenaan te gaan en wat neer te zetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat het heel gaaf wordt. We hebben een kleine club getalenteerde acteurs zoals Joost Claes en Zoï Duister”, zegt Lars.

Producent Fons van Rongen kreeg keer op keer te maken met verplaatsingen. ,,Als producent ben ik ontzettend trots dat er binnen enkele dagen zoveel werk is verzet om deze verplaatsing mogelijk te maken. Goedemorgen Theaterproducties kan niet wachten eindelijk de rode loper uit te leggen voor ons publiek”, aldus Van Rongen.

Het publiek bestelde ondanks de onzekere tijden massaal tickets voor de musical. Van Rongen: ,,Door de grote vraag naar kaarten hopen wij met een extra voorstelling op vrijdag 16 juli nog meer mensen de kans te geven onze productie te bezoeken.”

Kaarten voor de voorstellingen zijn te bestellen via www.goedemorgentheaterproducties.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding