Wethouder Joost van der Geest en kinderburgemeester Samuël Heule bij de opening
Wethouder Joost van der Geest en kinderburgemeester Samuël Heule bij de opening Gemeente Gorinchem

Nieuw stadspark geopend

28 juni 2021 om 15:28

Aan de Tiende Penninglaan in de Haarwijk

GORINCHEM Woensdag 23 juni is het nieuwe stadspark aan de Tiende Penninglaan in Gorinchem opgeleverd. Wethouder Joost van der Geest en kinderburgemeester Samuël Heule openden samen het compleet nieuw aangelegde park in het bijzijn van de betrokken aannemers en uitvoerders en bedankten hen voor het mooie resultaat. Na de opening kregen zij een rondleiding over het park.

De buitenruimte aan de Tiende Penninglaan in Gorinchem heeft een complete metamorfose ondergaan. In samenspraak en samenwerking met de wijkbewoners, Poort 6 en Waterschap Rivierenland is deze volledig heringericht met ruimte en aandacht voor natuur en water. Het nieuwe stadspark is voorzien van speeltoestellen, een wandel- en fietspad, bankjes en een uitdagend en kleurrijk speel- en sportveld. Het resultaat is daarmee, volgens de gemeente, een fijne centrale speel-, sport,- en ontmoetingsplek in en voor de Haarwijk.


GOEDGEKEURD De kinderburgemeester Samuël Heule kreeg de eer om het park te openen en het als een van de eersten te ontdekken. Hier maakte hij goed gebruik van. Één van de speerpunten van Samuel is dat er meer speelplaatsen komen in Gorinchem en over de komst van deze tweede centrale speelplek in de Haarwijk is hij dan ook erg enthousiast.

Wethouder van der Geest: Het is belangrijk dat er in Gorinchem voldoende plekken in de buitenruimte zijn waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten, kinderen veilig buiten kunnen spelen op een plek die ook nog eens op een leuke en laagdrempelige manier uitnodigt om sportief bezig te zijn. Ik vind het erg mooi om te zien dat we samen met de inwoners en betrokken organisaties ervoor hebben kunnen zorgen dat dit mooie park in de Haarwijk is gerealiseerd’.


FEESTELIJKE OPENING Het nieuwe park is vanaf woensdag open. Een grootse opening voor de wijk is nu helaas niet mogelijk in verband met de coronamaatregelen. Het voornemen is om in de September Sportmaand, afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, in samenwerking met het naastgelegen buurthuis aan de Grote Haarsekade een grootse feestelijke opening te organiseren voor de wijk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding