Monica en Johan BenardSavourer DelicatessenDe Linie 524208 DE Gorinchemwww.savourer.nlinfo@savourer.nl
Monica en Johan BenardSavourer DelicatessenDe Linie 524208 DE Gorinchemwww.savourer.nlinfo@savourer.nl Savourer Delicatessen
de specialist

Deze kazen van Savourer Delicatessen zijn heerlijk in de zomer

7 juli 2021 om 13:30 Zakelijk

GORINCHEM Savourer is Frans voor genieten en Monica en Johan Bénard helpen daarbij. In hun winkel Savourer Delicatessen vind je de heerlijkste producten. In hun maandelijkse column geven ze tips hoe je daar thuis van kunt genieten. Deze maand: zomerse kazen! 

Ook in de zomer wordt er natuurlijk volop kaas gegeten. Kaas is namelijk een product dat het hele jaar door gegeten kan worden op heel veel verschillende manieren. Je kunt kaas verwerken in gerechten, eten uit het vuistje, op je brood, serveren op een overheerlijke zomerse borrelplank, op de barbecue en ga zo maar door. We zetten de lekkerste tips wat betreft kazen voor in de zomer graag voor je op een rijtje! 

In de zomermaanden eten we liever wat frissere, zachtere kazen: kazen in de leeftijd jong tot en met belegen. Deze zijn zachter en milder van smaak dan oudere varianten. Zoals we in onze vorige column al schreven, is graskaas een échte zomerkaas. Deze wordt alleen in de maanden mei en juni verkocht. 

GEITENKAAS Maar ook geitenkaas is een heel goede optie tijdens de warme zomermaanden. Geiten lopen in de zomer lekker buiten en geven daardoor meer en mooiere melk dan in de winter. Geitenkaas is lekker fris van smaak en is ook nog eens licht verteerbaar. In ons assortiment vind je veel Hollandse geitenkazen, maar ook mooie buitenlandse specialiteiten. Met geitenkaas kun je veel kanten op. Verwerk de geitenkaas bijvoorbeeld in een heerlijke salade.

KRUIDENKAZEN Kaas met een toevoeging van frisse kruiden is erg populair in de zomermaanden. Ga bijvoorbeeld voor een kruidenkaas van acht weken oud met een toevoeging van verse tuinkruiden. Serveer deze kaas in blokjes met een lekkere frisse dip. Of ga voor de Villa Rosa met kruidige rozemarijn, oregano en basilicum. Lekker zacht en kruidig!

Maar kaas leent zich ook uitstekend voor gerechten die je op de barbecue kunt maken. Laat bijvoorbeeld camembert smelten op de barbecue en serveer deze met toast om lekker te dippen, grill kaasgroentespiezen op je barbecue of maak een overheerlijke cheeseburger.

Onze favoriet blijft toch een mooie, uitgebreide borrelplank met allerlei soorten kaas, toastjes, olijven en tapenade tijdens een zwoele warme zomeravond. Serveer deze borrelplank met een heerlijke frisse rosé en je avond kan niet meer stuk!

Benieuwd naar ons heerlijke assortiment of op zoek naar inspiratie voor recepten? Bekijk dan eens onze website: www.savourer.nl