Kom met vragen over de Digitale Overheid naar de bieb

5 juli 2021 om 14:08

GORINCHEM Na de lockdown zijn alle bibliotheken weer geopend, en de Informatiepunten Digitale Overheid (IDO) dus ook. Iedereen met vragen over de websites van de overheid kan nu weer de bibliotheek binnenstappen. Ook op locaties van de Bibliotheek AanZet kunnen mensen zich weer melden bij een IDO-balie. Bijvoorbeeld als ze iets niet weten over het DigiD, hun vaccinatie-afspraak, de CoronaCheck-app of hun belastingaangifte. 

Mensen kunnen zonder afspraak de bibliotheek binnenlopen voor een IDO-spreekuur. Iedereen met een vraag over de digitale diensten van de overheid kan dus de bibliotheek binnenlopen, ook als je geen lid bent. Deze vragen zijn vaak erg belangrijk. Ze gaan bijvoorbeeld vaak over het maken van een vaccinatie-afspraak, waarvoor een DigiD nodig is. Ook belastingzaken en de registratie in het Donorregister roepen vaak vragen op. Net als digitale aanvragen voor de inburgeringscursus. Maar uiteindelijk kunnen alle vragen over websites van de overheid aan ons worden gesteld. Ook kunnen medewerkers doorverwijzen naar diensten als het Taalcafé en Seniorweb. 

 ,,Veel mensen die binnenlopen zijn vaak wat ouder. Zij hebben behoefte aan laagdrempeligheid. Het is geruststellend dat ze makkelijk in de bieb met hun vraag terechtkunnen, en niet naar een instantie hoeven te zoeken”, zegt Joke Jordens die het IDO in de bibliotheek van Gorinchem leidt. Daarnaast gaat het vaak om mensen die de Nederlandse taal nog niet goed begrijpen. 

Mensen met vragen over overheidswebsites vinden het vaak lastig om zelf op zoek te gaan naar de juiste hulpinstantie. Daarom beantwoordt de bibliotheek niet alleen vragen, maar verwijzen ze ook door naar andere plekken waar ze hulp krijgen. 

In Gorinchem heeft de bibliotheek een eigen balie voor IDO-spreekuren. Inwoners zijn blij dat ze makkelijk de bibliotheek binnen kunnen stappen voor vragen over overheidswebsites. ,,Ze vinden het fijn dat we helpen. En ze kennen mij al jaren. Dan neem je sneller iets aan”, zegt Jordens. 

Omdat ze vaak wordt herkend, is de drempel lager om langs te komen. Ze heeft daardoor veel antwoorden op belangrijke vragen kunnen geven: ,,Ik heb al met iemand een orgaandonatie, geregistreerd, maar heb bijvoorbeeld ook geholpen met het aanvragen van een rijkeuring. Dat zijn belangrijke dingen.” 

Jordens merkt dat mensen met deze vragen zelf op haar afstappen, omdat ze de bibliotheek vertrouwen. Ook komen ze vaak bij haar terecht wanneer ze eigenlijk voor iets anders kwamen: ,,Als ze voor het Tabletcafé komen en een vraag stellen over de overheid, worden mensen naar mij doorgeschoven.” Jordens vindt de landelijke campagne belangrijk voor inwoners die digitaal minder vaardig zijn of de taal leren. ,,Veel mensen hebben nog geen e- mailadres, terwijl veel zaken digitaal worden geregeld. En anderstaligen hebben moeite met het moeilijke taalgebruik online en in brieven. Wij kunnen dan uitleggen wat er staat.” 

De spreekuren in de Bibliotheek Gorinchem worden gehouden op woensdagen van 10:00 tot 12:00 uur.