Ferry Timmermans, ofwel Ferrez.
Ferry Timmermans, ofwel Ferrez. Ministerie van Beeld Gorinchem.

Nieuwe plaat producer Ferrez

5 juli 2021 om 14:01

PREMIUM


GORINCHEM Muziekproducent Ferry Timmermans uit Gorinchem, die werkt onder de naam Ferrez, heeft zeer recent een nieuwe plaat uitgebracht: Rise. Deze plaat scoorde meteen.


door Eline Lohman

De plaat is uitgebracht op een van de grootste dancelabels van Spanje, vertelt Ferry. ,, Waar onder meer Pitbull en Shaggy mij voor gingen. De plaat stond na vier dagen op nummer twee van de progressive house chart wereldwijd. Dat was 19 plaatsen boven DJ Tiësto. Wat voor plaat het geworden is? Rise is een perfecte mengeling tussen house, dance en trance muziek en ik denk daarom dat de plaat om die reden zijn juiste weg aan het zoeken is.”


LADY GAGA De plaat is op een bijzondere manier tot stand gekomen. ,,Ik zat, zoals ik dat meer doe, een documentaire te bekijken van Lady Gaga. Ik was ondertussen al begonnen met de plaat Rise. Ik had de basis van de track al staan en was super gefrustreerd omdat ik niet verder kwam met de melodie. Ik ben avonden daarmee bezig geweest. Totdat ik zo geïnspireerd raakte door de documentaire van Lady Gaga, dat ik na de documentaire direct mijn studio in dook. Muziek maken is een doolhof, je begint ergens aan, niet echt wetende wat er op dat moment uit je hoofd komt. Juist door doorzettingsvermogen - net zoals Gaga heb ik mijn zinnen gezet op mijn muziek. Van pop, dance trance house tot hardstyle.”


BOVEN TIËSTO Ferry is erg trots op de hoge notering in de progressive house top 100 chart. ,,Zeker als je dan 19 plaatsen boven Tiësto met zijn business staat geeft dat een geweldig gevoel. Soms moet ik mezelf dan nog even knijpen om te voelen of ik niet droom. Ik ben een vrij nuchter persoon, maar soms reageer ik uit mijn enthousiasme op de socials en dan moet ik een beetje oppassen zodat mensen niet gaan denken dat ik het hoog in mijn bol krijg. Dat is toch wel een dingetje… 


KNOKKEN Hopelijk staat Rise heel snel op nummer 1. Maar het kan ook zomaar anders zijn. En dat geeft ook helemaal niets. Het publiek heeft je dan leren kennen op het gebied van muziek en dat vind ik belangrijker. Je moet ervan uit gaan dat het in eerste instantie niets wordt. In mijn beleving moet je plezier hebben in wat je doet. Ik moet er wel bij zeggen: het komt niet vanzelf aanwaaien; ik moet er keihard voor knokken om verder te komen, want in de wereld van muziek gaat niets vanzelf.”


HUISMUS De Gorcumer werkt er hard voor. Ook in coronatijd. ,,Ik heb het afgelopen jaar bijna elke week wel een plaat afgemaakt. Hoe gek het ook klinkt, ik ben een echte huismus geworden. Vader van twee heerlijke zoons die ook aandacht nodig hebben. Mijn eerste boeking als hoofdact staat al in juli. Hopelijk één van velen, maar op de eerste plaats komt mijn gezin. Ik probeer daar een weg in te gaan vinden.”


a[Binnenkort komt er weer nieuwe muziek van Ferry: 9 juli komt zijn nieuwe release uit met de eveneens uit de regio komende zangeres Simone Nijssen, To You. Ook bij dezelfde platenmaatschappij.