Maaike Rosier: ,,De stad is bruisend, maar niet zo groot dat je niemand kent."
Maaike Rosier: ,,De stad is bruisend, maar niet zo groot dat je niemand kent." Fleur van Benten

Maaike Rosier (17) - student rechten

5 juli 2021 om 11:59

GORINCHEM In de rubriek #WijzijnGorinchem zetten we eens in de twee weken een echte Gorinchemer in de spotlight. Want wie woont er eigenlijk allemaal in Gorinchem? En wat zijn hun verhalen? Deze week: Maaike Rosier (17) – (aankomend) student rechten


door Fleur van Benten 

,,Ik word er altijd heel gelukkig van als ik een doel behaal. Tot nu toe zijn het nog niet zulke grote dingen, bijvoorbeeld het halen van mijn havodiploma of op een podium acteren. Ik loop er wel soms tegenaan dat ik alles op het laatste moment doe. Het komt altijd wel goed, maar het zou minder stressvol zijn als ik het gewoon op tijd zou doen. Maar als ik iets wil, kan ik er ook wel echt voor gaan. Als ik heb bedacht ‘dit wil ik gaan doen’, dan doe ik het.

Dat heb ik bijvoorbeeld met bikinifitness. Ik heb me ingeschreven voor een wedstrijd in december. Dit is de eerste keer dat ik zoiets doe, maar ik wil er echt voor gaan. Het is de bedoeling dat ik zes keer per week in de sportschool sta, al is dat de laatste tijd met werk en examens niet helemaal gelukt. Bij de wedstrijd gaat het om hoe je op het podium staat. Degene met de sterkste fysiek hoeft niet per se te winnen. Je moet goed kunnen poseren en leuk overkomen naar het publiek en naar de jury. Dat vind ik ook het leuke eraan: je combineert sport met toneel. Het gaat me niet echt om de wedstrijd, ik vind vooral het proces echt heel leuk. Het maakt me dan ook echt niet uit als ik als laatste eindig, de weg er naartoe is al zó gaaf.

Iets waar ik ook wel erg naar uit kijk, is mijn studententijd. Ik heb naar bijna elke studie gekeken, maar uiteindelijk heb ik toch gekozen om rechten te gaan studeren. Er was een soort aangepaste open dag georganiseerd en toen heb ik echt de sfeer kunnen proeven. Ik blijf nog wel een tijdje in Gorinchem wonen, voor het geval dat ik toch in een andere stad verder wil studeren na mijn eerste jaar. Ik heb het hier ook wel erg naar mijn zin. De stad is bruisend, maar niet zo groot dat je niemand kent. Er zijn ook genoeg leuke en gezellige plekjes. Wel zou het leuker zijn als er meer uitgaansmogelijkheden waren voor mensen onder de achttien, want die zijn er nu nog niet. Meestal houden we nu maar gewoon feestjes bij mensen thuis.”

Afbeelding