Da Vinci college verliest aanbesteding educatietrajecten
Da Vinci college verliest aanbesteding educatietrajecten Mirjam de Swart

Da Vinci college uitgesloten van aanbesteding inburgeringslessen

22 juli 2021 om 10:02 Onderwijs

GORINCHEM In tegenstelling tot de eerdere uitspraak van de rechter worden de lessen inburgering en educatie toch niet door het Da Vinci college gegeven, maar door IVIO Integratie BV uit Almere

Bij de Europese aanbesteding voor de Wet Inburgering door de gemeenten Vijfheerenlanden, Molenlanden en Gorinchem kwam in december 2020 IVIIO integratie BV uit Almere als beste uit de bus. Het Da Vinci college stapte daarop naar de rechter, die in februari de bezwaarmaker in het gelijk stelde en de gunning alsnog toewees. Daartegen ging IVIO integratie uit Almere in hoger beroep. 

Bij de behandeling van de zaak op 11 juni is IVIO in het gelijk gesteld, zij voldoet aan het keurmerk dat de gemeenten verplicht hadden gesteld. Ook liet de rechter weten dat het Da Vinci college in Gorinchem ten tijde van de gunningsprocedure geen contact mocht opnemen met de gemeenten.

Met de nieuwe Wet Inburgering worden gemeenten vanaf 2022 weer zelf verantwoordelijk voor de inburgering en het leren van de Nederlandse taal van asielmigranten. De gemeente Gorinchem wil de inburgering samen met de gemeente Molenlanden en Vijfheerenlanden uitvoeren plus Vluchtelingenwerk en Avres.