In de polder werden diverse nestjes met kittens gevonden
In de polder werden diverse nestjes met kittens gevonden Dierenasiel Gorinchem

Dierenasiel Gorinchem vangt veel achtergelaten dieren op

26 juli 2021 om 09:56 Dieren

GORINCHEM Het dierenasiel vangt deze maand veel dieren op die door hun baasjes zijn achtergelaten. Het begon ongeveer drie weken geleden en de lijst met dieren die achter gelaten zijn wordt steeds langer.

Bie Bie, het kitten moederziel alleen achtergelaten in de Biesbosch; Norbert werd gevonden in de polder in Noordeloos met verlamde achterpoten; Alfie een sterk vermagerd kitten gevonden in een boom boven het water in de Avelingen en Boezie een kitten met verwondingen aan tong, kaak en oor, ook gevonden in de Biesbosch. In de polder in Tienhoven en in Giessenburg werden twee nestjes met vijf kittens gevonden. In Hoornaar is een moederpoes met vier zieke kittens aangetroffen. In Gorinchem werd een konijn achtergelaten in een doos gevonden. Elders werd een drachtig konijn ontdekt. 

AANDACHT EN LIEFDE Al deze dieren hebben het zeer moeilijk zo maar alleen achtergelaten worden. Niet wetend hoe je aan je eten moet komen en worden soms op hun laatste krachten gevonden en hier gebracht. Ze hadden niet die eigenaar die onvoorwaardelijk door dik en dun door gingen. Wat ze nu wel hebben is onvoorwaardelijke zorg, aandacht en liefde van de medewerkers en vrijwilligers van het Gorcumse Dierenasiel. We weten dat er aan deze lange lijst nog geen eind is. Vooral gezien de vele konijnen, vogels en katten die gevonden worden en waar niemand zich als eigenaar voor meldt. Dankzij Stichting Dierenlot kunnen wij veel dieren van voer en een schone toilet voorzien.

COLLECTANTEN Wie een nieuwe huisgenoot zoekt, kan bellen met 0183-624275, zodat de medewerkers een matchformulier in kunnen vullen. Vanwege de Coronaregels werken ze alleen op afspraak. Ook met financiƫle steun is het Dierenasiel blij. In de week van 30 augustus zoeken ze nog een vrijwilligers om te collecteren.

In Gorinchem werd een konijn achtergelaten in een doos
Deze maand werden veel poezen gevonden
Wie een nieuwe huisgenoot zoekt, kan bellen naar het Dierenasiel