Motorrijder komt om het leven na aanrijding bij Vuren

26 juli 2021 om 14:37

VUREN Op de N830 ter hoogte van Vuren is zondag aan het einde van de middag een motorrijder om het leven gekomen. Het gaat om een 71-jarige man uit Gorinchem.


De man reed rond 16.30 uur met zijn motor over de Graaf Reinaldweg, toen hij ter hoogte van de Molenweg op hoge snelheid in de zijkant van een auto reed. Hulpdiensten konden niets meer voor de man doen. Hij overleed ter plaatse.


De bestuurder van de auto raakte nauwelijks gewond maar is voor de zekerheid wel overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. De N830 is in het belang van dit ongeval enige tijd in beide richtingen dicht geweest.


Winnaars Gorcumse literatuurprijs 2021

GORINCHEM Dit jaar kregen de deelnemers de opdracht om hun inzendingen te schrijven in het kader van het ‘Hugo de Groot jaar’ met als thema’s: ‘wat laat ik na, hoe wil ik herinnerd worden?’ Zou het aan het soms gedwongen thuis blijven gelegen hebben, het meer lezen dan anders of meer tijd voor zelfreflectie? Feit is, dat er veel inzendingen waren en de kwaliteit hoog was.


De zes prijswinnaars van de Gorcumse Literatuurprijs 2021 zijn: 

Onderbouw verhalen (12 t/m 15 jaar): Naomi Bos uit Werkendam, leerling van de Gomarus Scholengemeenschap, met Verloren vondst.

Onderbouw gedichten (12 t/m 15 jaar): Lara Krijgsman uit Gorinchem, leerling van de Gomarus Scholengemeenschap, met Wil ik zijn als een kaars

Bovenbouw verhalen (16 t/m 19 jaar): Karlijn Roozendaal uit ’s-Gravenhage, leerling van het Christelijk Lyceum Zandvliet, met Het is niet mijn schuld dat ik mama’s ogen heb.

Bovenbouw gedichten (16 t/m 19 jaar): Kathelijne Geleijnse uit Giessen, leerling van de Gomarus Scholengemeenschap, met Het boek.

Volwassenen verhalen (20 jaar en ouder): Daniëlle van den Heuvel uit Breda met Hora ruit!

Volwassenen gedichten (20 jaar en ouder): Els Kentie-Groeneveld uit Nieuwendijk met Een glimlach blijft.


De winnende inzendingen worden samen met een selectie van inzendingen en enkele bijdragen daaromheen gepubliceerd in het ‘Hugo de Grootboek'. Iedereen die in het boek staat, krijgt een exemplaar uitgereikt of toegezonden.

De winnaars worden op diverse podia uitgenodigd om hun werk te presenteren, wat weer een wezenlijk onderdeel is van het prijzenpakket. Het hoogtepunt is natuurlijk de officiële prijsuitreiking, die dit jaar plaats vindt op 13 oktober in Slot Loevestein. Een bijzondere en passende locatie en we zijn de medewerkers van Slot Loevestein dankbaar voor hun medewerking en de uitstekende samenwerking. Helaas kunnen in ‘het Arsenaal' maar een beperkt aantal gasten aanwezig zijn.