Afbeelding
Ergotherapie Gorinchem

Ergotherapie Gorinchem krijgt hulpmiddelen van Hersenstichting en Edwin van der Sar Foundation

1 augustus 2021 om 07:34 Maatschappelijk

GORINCHEM De Hersenstichting en de Edwin van der Sar Foundation delen ieder jaar 50 koffers uit vol handige hulpmaterialen aan ergotherapeuten. Ook Ergotherapie Gorinchem heeft een koffer in ontvangst mogen nemen. Hiermee kunnen zij patiënten met hersenletsel nog beter helpen bij de gevolgen van bijvoorbeeld een beroerte of een valpartij.

De cliënten van de ergotherapeut krijgen met de inhoud van deze koffer zorg op maat aangereikt. De handige hulpstukken of verpleegartikelen uit de koffer maken het makkelijker om te oefenen en te herstellen. Ze helpen bij simpele handelingen zoals eten en aankleden.

Aandacht voor onzichtbare gevolgen bij hersenletsel Als iemand een ongeluk heeft gehad of een beroerte gaat alle aandacht eerst uit naar lichamelijk herstel. Vaak zijn er ook minder zichtbare gevolgen. Dat gaat bijvoorbeeld om veranderingen in het denken, in emoties en gedrag. Dat raakt niet alleen de patiënt maar ook de naaste familie.

Een ergotherapeut speelt een belangrijke rol bij het herstel. Bij lichamelijke problemen, en bij het herkennen van deze minder zichtbare veranderingen. Vaak zijn het de meest ingrijpende en de moeilijkste veranderingen. Het vraagt van patiënt en naasten een enorme inspanning om met deze nieuwe situatie om te leren gaan.

De koffer voor Ergotherapie Gorinchem bevat daarom ook veel informatie over deze onzichtbare gevolgen. Zo kunnen de ergotherapeuten hun cliënten ook met deze problemen nog beter ondersteunen.

Info: www.hersenstichting.nl/gevolgen