Afbeelding
Biesboschboek

Nieuw Biesboschboek Otter en otterjagers in de Biesbosch

5 augustus 2021 om 07:32 Natuur en milieu

WERKENDAM Door vervolging, vervuiling en versnippering stierf de otter in 1988 in Nederland uit. In de Biesbosch gebeurde dit al veel eerder, namelijk omstreeks 1959.

Nieuw Biesboschboek Otter en otterjagers in de Biesbosch

Over het historisch voorkomen en de otterjacht in de Biesbosch is weinig bekend. Om daar verandering in te brengen interviewde natuurbeschermer Jan van der Esch tussen 1973 en 1976 tientallen otterjagers uit de Biesbosch. Zowel zij die hapsnap een otter probeerden te verschalken vanwege de opbrengst van de huid en het vlees, als zij die zich helemaal op het vangen van otters hadden toegelegd.

In de serie: “Verhalen uit de Biesbosch” is dit relaas nu aan het papier toevertrouwd. Het boek verschijnt, in het “Jaar van de Otter”, op 23 augustus bij Strix, uitgeverij van de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch.

Formaat: handzaam oblong; 17 x 22 cm, gebonden in hard kaft, 80 pagina’s en ruim 50, vaak unieke foto’s en afbeeldingen. De prijs van het boek bedraagt slechts € 11,95. Het boek is nu al te bestellen via: www.biesboschboek.nl, daar is ook een inkijkje in het boek te zien. Vanaf 23 augustus is het boek ook te koop bij de regionale boekhandel.

Afbeelding