Maaltijdbezorger botst tegen boom

2 augustus 2021 om 13:15

GORINCHEM Een maaltijdbezorger is zondagavond 1 augustus 2021 met zijn scooter tegen een boom gebotst in Gorinchem. Het ongeval gebeurde omstreeks 21.50 uur op De Linie nabij het winkelcentrum. De bestuurder verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur en knalde tegen de boom. Politie en een ambulance waren snel ter plaatse. De jongen is gecontroleerd door ambulancepersoneel. Nader onderzoek in het ziekenhuis bleek niet nodig. De scooter raakte door de klap zwaar beschadigd. De politie assisteerde bij de afhandeling van het ongeval.


Inschrijven voor Doetse Triathlon 

GIESSENBURG Zaterdag 18 september houdt de Doetsekom in samenwerking met Giga Molenlanden de 2e editie van de Doetse Triathlon.

Dit betreft een achtste triatlon, die bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer (off-road) hardlopen. Dit alles om en bij de Doetsekom in Giessenburg. Meedoen kan individueel of in teamverband (minimaal 2 personen, maximaal 3). Starttijden vanaf 10.00 uur op basis van gemiddelde zwemtijd over een afstand van 500 meter.

Kinderen doen gratis mee met de kidsronde (8 t/m 14 jaar) en starten om 9.00 uur. Voor hen zijn de afstanden: 150 meter zwemmen, 4 kilometer fietsen en 1,2 km (hard)lopen.

Ga voor meer informatie, overzicht van de kosten en inschrijven naar www.dedoetsekom.nl. Deelname kan alleen na online inschrijving voor 8 september. Mocht het evenement geen doorgang kunnen hebben vanwege coronamaatregelen vanuit de overheid, dan ontvangen deelnemers het inschrijfgeld retour.



Deelnemers gezocht voor Open Monumentendag 

GORINCHEM ‘Mijn monument is jouw monument’ is het thema van de Open Monumentendag 2021 op zaterdag 11 september. Stichting Gorinchem Citymarketing roept trotse bewoners of gebruikers van monumenten op om mee te doen en hun monument die dag te openen voor publiek.

Gorinchem heeft nog heel veel monumenten. En ieder monument heeft een eigen verhaal. Vanwege het thema van 2021 zoekt de organisatie nieuwe deelnemers die tussen 11.00-17.00 uur iets willen vertellen over hun monument; dat kunnen zowel privé woningen zijn als bedrijfspanden, binnen en buiten de vesting. Een monument hoeft ook niet per se oud te zijn; ook jongere panden kunnen een boeiend verhaal hebben.


Expo Hugo de Groot

GORINCHEM Duik in de wereld van Hugo de Groot bij de interactieve tentoonstelling die te zien is bij de bibliotheek van Gorinchem. Samen met verschillende partners heeft de bibliotheek deze tentoonstelling gemaakt. Beneden staat een levensgrote boekenkist en op de tweede verdieping is de rest van de tentoonstelling te vinden.