Wiegert Steen geeft uitleg over het leven van de vleermuis
Wiegert Steen geeft uitleg over het leven van de vleermuis Prive collectie

Vleermuizenavond in de Schaapskooi

9 augustus 2021 om 18:28 Natuur en milieu

Vleermuizenavond rondom Schaapskooi

SCHOONREWOERD De Natuur en Vogelwacht verzorgt vrijdag 27 augustus een vleermuizen avond in en rondom de Schaapskooi. Wiegert Steen van de Liniewacht geeft tijdens een presentatie uitleg over het leven van de vleermuis. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Aansluitend vindt er een wandeling plaats waarbij met behulp van speciale batdetectoren op zoek wordt gegaan naar jagende vleermuizen. Bij slecht weer gaat deze wandeling niet door, maar de presentatie wel. Deze bijeenkomst is geschikt voor het hele gezin.

Als in het vroege voorjaar de temperatuur weer oploopt worden de vleermuizen wakker uit hun winterslaap en scheren bij de schemering als schimmen door de tuin. Hoewel vleermuizen beschermd zijn lopen ze wel gevaar, o.a. omdat spouwmuren tegenwoordig flink geïsoleerd zijn bijvoorbeeld. De Liniewacht heeft als doel om de vleermuizen bij breed publiek onder de aandacht te brengen. Vleermuizen zijn kwetsbare dieren, die afhankelijk zijn van onze bescherming. Door volwassenen en kinderen op een positieve manier kennis te laten maken met vleermuizen wil de Liniewacht laten zien hoe nuttig en bijzonder deze dieren zijn. Goede voorlichting kan eventueel onbegrip en angst voor vleermuizen wegnemen. 

Deelname, inclusief een glaasje appel- of appelperensap kost 3,50 euro. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via arinabogerd@live.nl

Kunstwandeling met dialoog door de Gildenwijk

GORINCHEM Atelier Gorinchem houdt woensdag 11 augustus van 10.00-11.30 uur onder leiding van Marleen van Zwienen een Stadswandeling met Kunstdialoog door de Gildenwijk. De wandeling is een alternatief voor de fysieke bijeenkomsten in een zaal of buurthuis over kunst en alles wat dat losmaakt.

Wandel ook mee met de Kunstdialoog door steeds weer een ander verrassend deel van Gorinchem. Soms door een deel van de oude vesting, andere keren door een van de nieuwere delen. Samen kijken en praten we over kunst in de buitenruimte, bijzondere architectuur, historische panden en straten. Maar zeker ook over wat dat losmaakt en herinneringen aan vroeger. De zesde keer gaat door de Gildenwijk. De start is met een kopje koffie bij de Welzijnsruimte, Wijnkoperstraat 5 in Gorinchem.

Van Zwienen is stadsgids en dialoogbegeleider bij Gorinchem in Dialoog en oprichter van Atelier Gorinchem. Zij organiseert verschillende activiteiten op kunst- en cultuurgebied in Gorinchem en omgeving. Voor aanmelden en meer informatie over de stadswandeling gecombineerd met de Kunstdialoog bel (06 55962895) of mail (info@ateliergorinchem.nl.. Er kunnen maximaal tien personen meewandelen.