Henri en Tamara.
Henri en Tamara. Eline Lohman
Advertorial

De Stadskamer: anders en verrassend

9 augustus 2021 om 12:44 Winkels

GORINCHEM Aan de Grote Markt zit sinds kort een nieuwe horecagelegenheid: De Stadskamer. Voorheen was op deze locatie ook een etablissement gevestigd maar nieuwe eigenaren Tamara Garib en Henri van de Laar bieden gasten een ander concept: de Stadskamer is vanaf 10.00 uur open en biedt koffie met gebak, lunch, borrel en avondeten. Voor ieder moment van de dag een wisselende kaart en een ruime keuzemogelijkheid.

door Eline Lohman

Veel mensen zullen zich op deze locatie restaurant Peer nog herinneren, dat er 20 jaar zat. Maar sinds eind juli heeft De Stadskamer er de deuren geopend en kunnen de gasten er niet meer alleen vanaf 17.00 uur terecht, zoals eerder het geval was. Van 10.00 tot 22.00 uur zijn gasten welkom voor ontbijt, lunch, borrel en diner, vertelt Tamara in de sfeervolle zaak met het vernieuwde interieur. 

,,Wij hebben de horecazaak overgenomen van de vorige eigenaar. Eerder runden wij aan het IJsselmeer een horecabedrijf. Omdat het een seizoenbedrijf was en redelijk afgelegen, hebben we het moment aangegrepen om een meer centraal gelegen locatie te zoeken. We wilden als ondernemers weer verder kijken, want we vinden het erg leuk om een horecazaak te draaien.” 

Tamara en Henri komen allebei oorspronkelijk uit de provincie Zuid-Holland. Tamara: ,,Gorinchem is een heel levendige stad. We hebben meerdere locaties bekeken, maar voor ons gevoel werd het toch echt deze plek. Ook omdat het knus en gezellig is. Onze eerdere horecazaak was groot en daardoor heel anders te bemensen en te managen waardoor je ook een andere verhouding tot je gasten krijgt - De Stadskamer is knus en klein en veel overzichtelijker, waardoor je sneller een praatje kunt maken met de gasten.” 

Voor de opening hebben Henri en Tamara nog het een en ander verbouwd. Een open in plaats van vrij gesloten bar, een andere stijl - er viel best wat te veranderen. Tamara: ,,We hebben eigenlijk alles wel aangeraakt, haha. Waardoor mensen nu hopelijk het gevoel krijgen van een klassiek stadslokaal, dat voor iedereen openstaat. Met De Stadskamer willen wij originaliteit, gezelligheid en eigenzinnigheid bieden. Het is wel even omschakelen om als kersverse ondernemers in Gorinchem te werken. Veel mensen kenen elkaar en wij zijn natuurlijk nieuwkomers. De omgeving lijkt hecht en bij elkaar betrokken en de mensen hebben vaak ook al hun vaste adresje om te bezoeken. Zij moeten ons nog leren kennen. Wij hopen dat wij een welkome toevoeging zijn op het bestaande aanbod. We hebben er alle vertrouwen in dat wij een aanwinst voor de stad zullen zijn!” 

Mensen kunnen bij De Stadskamer terecht voor koffie met gebak, allerlei lunchgerechten, lekkere borrelhapjes en voor een diner waarbij keuze uit vlees, vis en vegetarisch. Ook voor dit laatste wordt regelmatig gekozen, ervaart Tamara. Wie kiest voor vlees, vis of vegetarisch, heeft ook hier weer diverse en wisselende keuze, aangezien er elke avond meerdere gerechten op de kaart staan. 

Tamara: ,,We richten ons ook op de beleving. Zo bieden we veel huisgemaakt en stemmen we de producten op elkaar af. En als iets op is, dan is het op. Zo gooi je ook veel minder weg omdat je minder op voorraad hebt. De kunst is uiteraard altijd genoeg keuze te kunnen bieden. Onze chef vindt variatie prachtig en we merken dat onze gasten dat waarderen.” 

Zie destadskamergorkum.nl en op Instagram: destadskamergorkum.