De Vitamine Kantine Langendijk 1 te GorinchemGijsbert van Andelpark 1 te Gorinchem www.devitaminekantine.nl info@devitaminekantine.nl 0183 515 362
De Vitamine Kantine Langendijk 1 te GorinchemGijsbert van Andelpark 1 te Gorinchem www.devitaminekantine.nl info@devitaminekantine.nl 0183 515 362 Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Een gezonde plek in de samenleving

9 augustus 2021 om 08:57

GORINCHEM Twee nieuwe kantines voor je vitamines. Marco van der Burg heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten. Half juni namen de koks van de Vitamine Kantine de catering van Natuurcentrum Gorinchem over, een maand later ging ook de nieuwe locatie aan Langendijk 1 open. ,,De filosofie is gebleven en staat nu nog centraler in de samenleving.”


De nieuwe locatie op de hoek van de Langendijk en Hoogstraat is licht, open en gezellig. Lange banken aan de raamzijden bieden de mogelijkheid om lekker te kletsen, rustig naar buiten te kijken of met een laptop te werken. ,,Er was behoefte aan ruimte.”, vertelt eigenaar Marco van der Burg. ,,De keuken aan de Langendijk was eigenlijk te klein en het restaurantje er tegenover had ook niet veel capaciteit. In de zoektocht naar vierkante meters, stuitten mijn compagnon en ik op het Natuurcentrum in het Gijsbert van Andelpark. Het pand bij de kinderboerderij wordt gebruikt als horecagelegenheid, maar ook als vergaderlocatie. Na een aantal fijne gesprekken ontstond een samenwerking; onze gediplomeerde koks runnen de keuken, zij zijn verantwoordelijk voor de gastvrijheid. Onze menukaart wordt daar ter plekke geserveerd, maar ook bestellingen en externe catering worden in die keuken klaargemaakt.”


De zakelijke catering begint ook weer op gang te komen. ,,Het is mooi om te zien dat bedrijven, die eerst lunchpakketjes voor videovergaderingen bestelden, nu bij ons terugkomen voor de grote zakelijke catering. Pas hebben we voor-, hoofd- en nagerechten plus drankjes geleverd voor honderdtwintig personen, dat was fantastisch. Op de nieuwe locatie aan de Langendijk merken we dat de centrale locatie meewerkt. Mensen lopen langs en nemen snel een goede bak koffie of thee, een smoothie of een salade mee. De nieuwe menukaart, waar onze koks goed hun best op hebben gedaan, valt ook in de smaak.”


De Vitamine Kantine moet een gezonde plek in de samenleving in gaan nemen. ,,De kern van het bedrijf is dat alles vers en handgemaakt moet zijn, met een knipoog naar gezond. Ook het brood is vers gebakken, je voelt en proeft dat er over nagedacht is. Op het maatschappelijk verantwoorde en duurzame vlak zijn we voornemens om nog een stapje verder te gaan, door eigen gewassen te gaan verbouwen, het compost bij de kinderboerderij daarvoor te gaan gebruiken en eventueel mensen zijdelings te laten integreren. De toekomst zal het uitwijzen.”


De bezorging aan particulieren is even stopgezet. ,,We focussen nu op onze locaties en het vinden van de juiste openingstijden. Als alles goed loopt, hopen we de bezorging weer op te starten. Tot die tijd is men voor het afhalen van een gezonde maaltijd welkom op de Langendijk, ter plekke eten kan op beide locaties!”